Geelvinck voor Kids

Nozze per Due lang De Bruiloft van Figaro

Kindermatinee: Opera ‘De Bruiloft van Figaro’
zondag 18 oktober 2015, 13.00h.

Johannette Zomer – sopraan, Frans Fuselier – bas/bariton, Peter Lusse – acteur en Roele Kok – fortepiano

Mozart’s Bruiloft van Figaro / Nozze di Figaro, maar dan een beetje anders, voor kinderen verteld en gezongen, op teksten van Yvo de Wijs. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

kaartjes bestellen: zie de Bruiloft van Figaro

 

Speurtochten en andere leuke dingen:

Voor kinderen is er veel te beleven in Museum Geelvinck.

Kids van 6 – 12 jaar kunnen het museum ontdekken met een speurtocht. Wie kan de voorwerpen, mensen, dieren en bloemen ontdekken, die op de plaatjes staan?

Ook op muziekgebied is er dit jaar een en ander te ontdekken en te genieten.

 

Museumkids 2 april 2014

Wat deden kinderen vroeger in hun vrije tijd, toen er nog geen internet en televisie was?
Ontdek meer over spelletjes van toen.

Kom langs en ontdek de geheimen van ons museum tijdens een spannende speurtocht. Je kunt ook samen een oud-hollandsch bordspel spelen of een papieren windmolentje maken.

Woensdag 2 april 2014 van 11.00 tot 17.00

Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar
Kinderen hebben gratis toegang op deze Museumkids-dag.

 

Masterclass Pianoforte / Tafelpiano, 12 oktober 2013

Op zaterdag 12 oktober organiseren wij een workshop voor kinderen over tafelpiano’s: ‘Kids learn on the historic Squares’

Deze workshop vindt plaats binnen het derde Geelvinck Pianoforte Festival en wordt georganiseerd in samenwerking met Pegasus School for Early Music in Amsterdam.

Pianospelende kinderen krijgen een echte masterclass om kennis te maken met de pianoforte. De masterclass duurt steeds een uur. Daarin worden steeds maximaal 4 kinderen door Hila Katz (Pegasus School for Early Music) begeleid in hun eerste kennismaking met de pianoforte. Daarbij wordt gebruik gemaakt van historische pianofortes, waarop de kinderen echt mogen spelen. Het is de bedoeling, dat ieder van de kinderen samen met tenminste één begeleider komt (liefst een ouder). Broers, zuster, vriendjes, opa’s, oma’s, ooms en tantes mogen natuurlijk ook mee. De kennismaking met de pianofortes is inspirerend voor jong en oud. Voertaal Engels en Nederlands. Aanvang 11.15 tot 14 uur.

Lees meer

Kindermatinee 27 oktober 2014

Op zondag 27 oktober presenteert Het Eolian Blaaskwintet ‘Assepoester’, een door Maarten Jan Hoekstra voor blazers bewerkte versie van Rossini’s opera ‘la Cenerentola’, voor kinderen.

De musici zijn in Assepoesterkleding en als prinsen en prinsessen gekleed. De kinderen mogen ook verkleed als prinsjes en prinsesjes komen! na afloop kunnen de kinderen alle instrumenten zelf uitproberen. Wie weet worden hier wel top-blazertjes geboren!

Vooral geschikt voor kinderen in de leeftijdscategorie van 5 t/m 15 jaar. Ook leuk voor ouders en grootouders.

Lees meer