Wandelconcert ‘The Spirit of Place’ in Zutphen – Oudjaarsdag 31 december

31 december 2017 | 11.00 uur | Geelvinck Muziek Museum, Zutphen

Met Oudjaar een muzikale wandeling door de middeleeuwse binnenstad van Zutphen in kerstsfeer en wintertooi: 3 concerten op 3 historische locaties

Silvesteravond

1.Huis de Wildeman: Geelvinck Muziek Museum  met Musica Amphion: Rémy Baudet, viool – Albert Brüggen, cello en Pieter-Jan Belder, fortepiano
Huis de Wildeman (voorheen Museum Henriette Polak) is de nieuwe plek voor de collectie van het Geelvinck Muziek Museum, die voor een groot deel uit historische piano’s bestaat. Voor deze Oudejaarsdag heeft Musica Amphion een programma rond een van die fortepiano’s bedacht. Het pianotrio van Joseph Haydn Hoboken XV:25 is een wervelend stuk dat klinkt zoals een glas champagne smaakt, met een finale in zigeunerstijl die met het nodige vuurwerk gepaard gaat. Een ideale afsluiter van het jaar.

2. Stedelijk Museum Zutphen in Hof van Heeckeren  (onder voorbehoud) met Camerata Trajectina: Museum Henriette Polak, het Stedelijk Museum en Archeologie zijn in 2017 samen in het pand Hof van Heeckeren aan het ’s Gravenhof onder één dak verenigd. 17e -eeuwse liedjes komen natuurlijk optimaal tot hun recht in dit 17e-eeuwse stadshuis. Camerata Trajectina zocht naar een programma dat goed aansluit bij Oudejaarsdag: Sinte Columba, maget ende martelaresse, viert haar naamdag op de laatste dag van het jaar. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer liederen die betrekking hebben op Sylvester: het oudejaer is geweken, het nieuwe komt ons bij.

3. Dat Bolwerck / BRISK: Oud&Nieuw is een thema dat heel goed past bij BRISK. Dat Bolwerck is gebouwd in 1549, zoals blijkt uit een jaartalsteentje aan de gevel. Een gebouw uit de overgangstijd van gotiek naar renaissance dat nu ruimte biedt aan exposities met hedendaagse kunst. 1549 was ook het jaar dat de 4-stemmige ricercares van Jacob Buus in Venetië werden uitgegeven. Het concert opent dan ook met een van deze stukken. BRISK sprak met galeriehouder Vincent van Peppelenbosch over het thema ‘Van chaos naar vorm’. Mayke Nas schreef voor BRISK in 2015 Microludium. De vier blokfluitisten bespelen in dit stuk hun instrumenten op een hele nieuwe manier. Zij glijden met hun vingers langs de gaten van hun blokfluiten in mysterieuze en ongrijpbare klanken, waaruit langzaam het derde Preludium uit het Wohltemperierte Klavier van Bach tevoorschijn komt.

Dit wandelconcert wordt georganiseerd ism Museumkaart.

Filmimpressie 1ste Wandelconcert ‘The Spirit of Place’ door Joods Amsterdam – 6 september 2016

Opnames door Paradox Productions, ism Larva Peruzotti /Turbio / Sound & Music – Recording on Location

 

Hoe gaat een Wandelconcert in zijn werk?

Carrousel:
Deelnemers aan het Wandelconcert beginnen op één van de drie locaties en beluisteren een concert van een half uur. Hierna wandelt u naar de volgende plek voor een concert, dat in zijn repertoirekeuze op deze locatie is afgestemd. Ten slotte komt u, als in een carrousel, aan op het derde en laatste adres voor een half uur muziek, die ook weer de ‘spirit of place’ muzikaal vertolkt. U wordt begeleid op uw wandeling door een gids, een acteur/actrice, die u zou kunnen kennen van het theater of televisie en die u wijst op de bijzonderheden waar u bent en waar u langskomt.

Aanvang: 11.00 uur of 14.30 uur
U kiest voor een ochtend- of middagwandeling, aanvang 11.00 uur (tot 13.30) en 14.30 uur (tot 17.00 uur). De drie locaties liggen op korte loopafstand van elkaar. De wandeling naar de volgende locatie duurt gemiddeld 5 à 10 minuten

Kaartjes bestellen:
In de kolom hiernaast kunt u uw kaartje(s) bestellen, u betaalt met iDeal
Kunt u niet met iDeal betalen, stuur dan svp een email aan: info@geelvinck.nl of bel: 06 54 79 46 06

Bevestiging is uw deelnamebewijs:
U ontvangt van Museum Geelvinck een retourmail met de bevestiging, waarop de aanvangstijd en uw startlocatie staan vermeld.

Let op: De uitdraai van deze bevestiging is uw deelnamebewijs: vergeet niet die mee te nemen!
Wij sturen u geen apart ticket toe.

Wat kost een kaartje?
Deelname aan het Wandelconcert kost € 45 p.p. (regulier)
Museumkaarthouders krijgen korting en betalen € 35 p.p. (kortingstarief)

Culinair arrangement
Wandelen maakt hongerig. …..  bereidt voor de deelnemers aan het Wandelconcert een speciaal culinair arrangement voor, bestaande uit een soepje en een keuze uit rijk belegde en mooi opgemaakte sandwiches (ook vegetarisch), fruitsalade en kopje koffie/thee, melk, karnemelk of jus d’ orange voor €15. (glas wijn voor meerprijs verkrijgbaar). U kunt van dit lunch-arrangement gebruik maken, na afloop van de ochtendronde of vóórafgaand aan uw middagronde, die start om 14.30 uur. Neemt u daarvoor wel ruim de tijd, u wilt uw eerste concert toch niet missen!

Locaties en adressen:
Geelvinck Muziek Museum, Zaadmarkt 83

De twee andere locaties worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt

Boek alvast uw kaartjes

Boeking Wandelconcert 2017 Zutphen

Bijdrage à ten bate van het bespeelbaar houden van de historische instrumenten van de Sweelinck Collectie. Uw bijdrage gaat rechtstreeks naar de uitvoerende musici, die daarvan op hun beurt de helft aan ons restauratiefonds schenken.

SKU: WANDELCONCERT 2017 Zutphen

Voor dit concert gelden geen extra kortingsregelingen.Locatie

Geelvinck Muziek MuseumZaadmarkt 88
7201 DE Zutphen