Geelvinck Pianola Museum: Cinemagie stille verrassingen

16 september 2017 | 20.15 uur | Pianola Museum, Amsterdam
yvo-verschoor-piano-vierk

Al improviserend op de vleugel neemt filmconcertpianist Yvo Verschoor u mee op reis naar de tijd van de stomme film. Ontdek geschiedenis op een andere manier! Laat u terugvoeren naar het fin-de-siecle in de nostalgische muzieksalon van het Geelvinck Pianola Museum. Kijk mee door de ogen van de filmpioniers uit 1900 en luister naar muziekrollen ten gehore gebracht door Kasper Janse.

Stille Verrassingen is een avond vol verrassende stadsbeelden, kermisacts, melodrama, technische hoogstandjes en komedie uit de beginjaren van de cinema, met al even verbazingwekkende muziek. U ziet de Russische film “Chessfever” (Pudovkin, USSR 1925). Een jongeman raakt geobsedeerd door het schaakspel, tot afgrijzen van zijn verloofde die aanvankelijk niets van het spelletje moet hebben, totdat ze beiden verzeild raken in het Moskouse schaaktoernooi van 1925….

Een feest voor oog en oor: Filmconcert@Pianola.

(www.yvoverschoor.nl).

Toegang €15,-, Stadspas en studenten  €12.50

 

Locatie: de muzieksalon van het Geelvinck Pianola Museum, Westerstraat 106, 1015 MN Amsterdam, website www.pianola.nl

Reserveren aanbevolen: info@pianola.nl of telefonisch 020 – 627 96 24

Voor dit concert gelden geen extra kortingsregelingen.Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam