Geelvinck Pianola Museum: Ivan Ilic – pianorecital

29 oktober 2017 | 17.00 uur | Geelvinck Pianola Museum, Amsterdam

De Servisch-Amerikaanse pianist Ivan Ilic behaalde een graad in mathematica en muziek aan de Universiteit van Berkeley voordat hij in 2001 naar Parijs verhuisde.

Hij behaalde een “Premier Prix” aan het Conservatorium van Parijs en vervolgde zijn studies aan de Ecole Normale met Christian Ivaldi en Francois-Rene Duchable. Zijn studies werden ondersteund door stichtingen in Amerika, Frankrijk en Servië.

De stad Parijs sponsorde zijn eerste opname.

Hoogtepunten in zijn carriere zijn oa recitals in Carnegie Hall, Wigmore Hall en recitals in Wenen, Sao Paulo, Geneve en Berlijn. Zijn opnamen zoals de 24 Preludes van Claude Debussy en Chopin studies voor de linkerhand door Leopold Godowsky worden over de hele wereld uitgezonden.

Vanaf 2011 acteerde hij ook in twee Franse films en schreef hij over muziek op de website van Gramophone en in BBC Music Magazine. Vanmiddag speelt deze veelzijdige kunstenaar werken van Beethoven, Haydn en Reicha in onze muzieksalon.

www.IvanCDG.com

Boek alvast uw kaartjes

Boeking Pianola Regulier C eenheidsprijs 15

Bijdrage à

SKU: Boeking Pianola Regulier C eenheidsprijs 15

Voor dit concert gelden geen extra kortingsregelingen.Locatie

Geelvinck Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam