Geelvinck Pianola Museum: Pianofeest Daniël Wayenberg 88 jaar!

11 oktober 2017 | 20.15 uur | Pianola Museum, Amsterdam
daniel-wayenberg-foto-conny-tiebout-klein-vierk

Een gesigneerde CD en een gebakje bij het verjaardagsfeest van Daniël Wayenberg: vanavond viert Nederlands oudste meesterpianist zijn 88ste verjaardag in het Pianola Museum. Dhr. Wayenberg speelt alle 12 transcendentale etudes van Liszt op de Mason & Hamlin concertvleugel in de muzieksalon. Deze etudes staan ook op zijn recente solo CD die lovende recensies in de pers kreeg. Dagblad Trouw meldde: “Onder Wayenbergs nog altijd trefzekere handen klinken de etudes ronduit monumentaal. De pianist weet de zeer uiteenlopende karakters overtuigend uit te beelden”.

In “Mazeppa” (nr. 4) laat Wayenberg het paard waarop de Oekraïense held vastgebonden ligt, woest over de steppe galopperen. Bijzonder geslaagd is ook “Feux follets” (Dwaallichten), waarin Wayenberg kristalhelder en parelend pianospel laat horen”.

Toegang € 32,50 (incl. CD en een gebakje)

 

 

Locatie: de muzieksalon van het Geelvinck Pianola Museum, Westerstraat 106, 1015 MN Amsterdam, website www.pianola.nl

Reserveren aanbevolen: info@pianola.nl of telefonisch 020 – 627 96 24

Voor dit concert gelden geen extra kortingsregelingen.Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam