Geelvinck Pianola Museum: Prijswinnaartjes Concours Prima la Musica

2 december 2017 | 12.00 uur | Pianola Museum, Amsterdam
prima-la-musica-prijswin-2016-jp-tokmaji-vierk-jpg

In samenwerking met de Chopin Stichting Nederland en de Oostenrijkse ambassade in Den Haag, organiseren ook dit jaar weer een recital met een optreden door de jonge prijswinnaartjes van het pianoconcours ‘Prima la Musica’ in Gaming / Oostenrijk.

 

Recensie 14 december 2016:

Ein bezauberndes Konzert junger Talente!
Zwei Gewinner des diesjährigen Pianowettbewerbs „Prima la Musica“ spielten am Freitag 2 Dezember im Salon des österreichischen Botschafters in Den Haag. Diese erste Zusammenarbeit zwischen „Prima la Musica“, der niederländischen Chopin Stiftung und der Botschaft war ein großer Erfolg. Das Publikum war begeistert von den beiden jungen Pianisten, dem zwölfjährigen Jean-Pierre Tokmaji und dem 15-jährige Christof Hermentin, mit ihrem anspruchsvollen Programm. Für die Buben war es eine besondere Erfahrung ins Ausland zu reisen und einmal nicht in einem Konzertsaal, sondern in einem Salon zu spielen.
Zum Abschluss des Konzerts spielte das aus Wien angereiste Duo, der Niederländischen Pianistin Clara Biermasz und des Ungarischen Cellisten Adam Javorkai (Bank Austria Artist des Jahres 2009).
Abschließend gab es beim „Borrel“ Gelegenheit zum Gespräch mit den Künstlern. Auch wurden zahlreiche neue Kontakte geknüpft um in Zukunft weitere Kooperationsprojekte gestalten zu können.

Een charmant concert van jonge talenten!
Twee winnaars van de piano van dit jaar “Prima la Musica” gespeeld op vrijdag 2 december in de salon van de Oostenrijkse ambassadeur in Den Haag. Deze eerste samenwerking tussen Prima la Musica, de Nederlandse Chopin Foundation en de ambassade was een groot succes. Het publiek was enthousiast over de twee jonge pianisten, de 15-jarige Jean-Pierre Tokmaji en de 15-jarige Christof Hermentin, met hun ambitieuze Chopin-programma. Voor de jongens was het een speciale ervaring om naar het buitenland te reizen en niet te spelen in een concert, maar in een salon.
Ter afsluiting speelden het uit Wenen overgekomen piano/cello duo, de Nederlandse pianiste Clara Biermasz en de Hongaarse cellist Adam Jávorkai (Bank Austria kunstenaar van het jaar 2009).
De ontvangst met borrel na afloop gaf ruimschoots gelegenheid om met de musici te praten. Er is ook een aantal nieuwe contacten gelegd om verdere samenwerkingsprojecten in de toekomst te ontwikkelen.

Boek alvast uw kaartjes

Bijdrage komt ten bate van het bespeelbaar houden van de historische instrumenten van de Sweelinck Collectie. Uw bijdrage gaat rechtstreeks naar de uitvoerende musici, die daarvan op hun beurt de helft aan ons restauratiefonds schenken.
Placeholder
SKU: PIANOLA.

Voor dit concert gelden geen extra kortingsregelingen.Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam