Geelvinck Pianola Museum: Romantisch pianorecital met Martin Oei

18 juni 2017 | 17.00 uur | Geelvinck Pianola Museum, Amsterdam
Musicus/ensemble: Martin Oei – piano 

De jonge pianist Martin Oei, bekend van zijn optredens op grote podia, veelvuldig finalist van belangrijke pianoconcoursen, brengt een romantisch programma in onze muzieksalon. U luistert naar een bewerking voor pianosolo van het tweede pianoconcert in f kleine terts opus 21 van Frederic Chopin (1810-1849), de Ballade 4 in f kleine terts en werken van F. Liszt (1811-1886): Petrarca sonnet 123 en Sonate in b kl.t. s. 178.

Datum: 18/6 om 17.00 uur:

Toegang €15,-, Stadspas en studenten  €12.50

Op zijn zestiende gaf Martin Oei een solo recital in het Concertgebouw: de wereldpremière van de reconstructie van Beethovens Fantasiesonate in D door Cees Nieuwenhuizen. De tweede CD van Oei met deze fantasiesonate was diverse malen te horen op BBC 3 en Radio 4.

De AVRO nodigde Daniël Wayenberg en Oei uit bij de opening van het Rijksmuseum. Eind 2013 hadden ze samen een succesvolle tournee met optredens in o.a. Het Concertgebouw, Vredenburg Leeuwenbergh en Kasteel Wittenburg. In  2014 gaven ze zeven jubileum concerten voor Stichting Muziek in Huis; Koningin Maxima was aanwezig bij het slotconcert.

Op zijn vierde CD (2016) speelt Oei samen met Daniel Wayenberg op twee originele Erard vleugels uit de 19de eeuw. Deze CD ‘Chopin a deux’ met beide pianoconcerten van Chopin kreeg lovende recensies in de Volkskrant, NRC, Nederlands Dagblad

Voor dit concert gelden geen extra kortingsregelingen.Locatie

Geelvinck Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam