Geelvinck Salon in het Cromhouthuis: De Tango volgens Piazzolla

19 november 2017 | 16.45 uur | Museum het Cromhouthuis, Amsterdam
Louwerse07110201 0085

Fluitist Egbert Jan Louwerse en harpiste Manja Smits spelen een boeiend en levendig programma met Tangomuziek , omlijst door Franse composities.

De Argentijn Astor Piazzolla werd wereldberoemd als bandoneon-speler en als componist. Zijn composities bevatten altijd elementen uit de Tango, de muziek van zijn land. Maar Piazzolla wilde meer. Hij ging studeren bij Nadia Boulanger aan het beroemde Parijse conservatorium om te leren over Westerse klassieke muziek. Frankrijk, Parijs, het conservatorium: onlosmakelijk verbonden met vele andere grote namen uit de muziek die op hun beurt juweeltjes schreven voor fluit en harp.

Werken van o.a. Piazzolla, Fauré, Ravel en Werkman,

Boek alvast uw kaartjes

Bijdrage komt ten bate van het bespeelbaar houden van de historische instrumenten van de Sweelinck Collectie. Uw bijdrage gaat rechtstreeks naar de uitvoerende musici, die daarvan op hun beurt de helft aan ons restauratiefonds schenken.
Placeholder
SKU: Geelvinck Salon - algemeen.

Voor dit concert gelden geen extra kortingsregelingen.Locatie

Museum het Cromhouthuis

Het vernieuwde Cromhouthuis museum opende recentelijk, op 24 maart 2016, haar deuren en vertelt het verhaal van de roemruchte familie Cromhout, die bijna twee eeuwen lang de panden aan de Herengracht 366-368 bewoonde. Hun huizen zijn vandaag de dag nog net zo imposant en fraai als destijds in de Gouden Eeuw. Het Bijbels Museum bevindt zich op de bovenste verdieping.

Lees verder
Herengracht 368
1016 CH Amsterdam


Bezoek website