Geelvinck Salon in het Cromhouthuis: ‘L’Amour con Passión’, Franse en Spaanse Liederen door Suzanne Roels en Maarten Hillenius.

21 mei 2017 | 16.45 uur | Museum het Cromhouthuis, Amsterdam
suzanne-roels-cd-klein-vierk

L’Amour con Passión

Franse en Spaanse Liederen

Sopraan Suzanne Roels en pianist Maarten Hillenius brengen een prachtig programma vol liefde en passie. Suzanne zingt vanuit haar hart Franse en Spaanse Liederen uit de tijd van de ‘Belle Epoque’ en begin 20ste eeuw.

Aan Franse zijde bezingt ze ‘le doux amour’ in muziek van o.a. Fauré, Chausson en Berlioz. Daartegenover de Spaanse ‘Duende’ van o.a. De Falla en Granados.
Een prachtig programma vol muziek van componisten die zich lieten inspireren door het lijnenspel van slingerende planten en bloemen, wat in muziek en de schilderkunst leidde tot de nieuwe stijl van de vroege 20ste eeuw: de Jugendstil.

Daarom dus: L’amour con passión !!

Suzanne Roels en Maarten Hillenius hebben samen de CD ‘Les Bijoux’ opgenomen met Franse Liederen van Fauré, Chausson, Duparc en Hahn.

 

 

La Rosa y el sauce – Guastavino
Suzanne Roels – Sopraan en Maarten Hillenius – Piano

 

 

 

 

 

Voor dit concert gelden geen extra kortingsregelingen.

Musici

Al jarenlang bundelt de sopraan Suzanne Roels haar liefde voor opera en theater om bijzondere voorstellingen en concerten te geven, zoals STORIE D’AMORE, Les Bijoux, In de ban van de Roos, Concert in Heaven, Song to the Moon, Liefde – Water – Magie en Verstilling en haar zelfgeschreven Sprookjesconcert over een piraat en drie prinsessen: Hilaria, Dramaria en Lalaria. Humor, drama en ontroering wisselen elkaar af in deze voorstelling vol aria’s, liederen en meer.

Na een jaar Toneelschool Maastricht studeerde Suzanne af in Engeland aan de Guilford School of Acting, waar ze zangles kreeg van de bekende operazangeres Maureen Morell. Terug in Nederland acteerde ze in diverse toneelstukken, soaps, commercials en films en bekwaamde ze zich via workshops en masterclasses in binnen- en buitenland bij vocalisten van naam en faam. Ter uitbreiding van haar vocale inzicht volgde ze ook meerdere seminars aan het Lichtenberg Institut für angewandte Stimmfysiologie in Duitsland. Suzanne werkte met operaregisseuse Elsina Jansen en studeerde bij David Wilson Johnson en Linda Rands. Tegenwoordig studeert ze bij de mezzosopraan Christa Pfeiler.

Suzanne Roels heeft een brede achtergrond met zang, dans en toneel, die terug te zien is in  haar creaties als zingende engel, de Hoge C-Meermin en de Venetiaans gemaskerde Donna Suzanna, waarmee ze een breed publiek laat genieten van de prachtige operamuziek.

Suzanne treedt al jaren op en geeft regelmatig concerten en recitals met de pianist Maarten Hillenius. Ze wordt regelmatig gevraagd om te zingen tijdens bijzondere gelegenheden, zoals tijdens de opening van Sail Amsterdam; in het nieuwe BIM-huis tijdens de opening van het themajaar Amsterdam, stad aan het water; op de Parade; Teylersmuseum; voor het Prins Bernhard Cultuurfonds; het Paauw Vijver Concert in Wassenaar, Weilandconcert op Landgoed De Haere, De Brabantse Dag, en met haar zelfgeschreven Sprookjesconcert in schouwburgen, kerken en kastelen.


In november 2013 verscheen ‘Les Bijoux’, haar CD met Franse liederen van
Fauré, Chausson, Hahn en Duparc. Begeleid door pianist Maarten Hillenius.
Ter voorbereiding op de cd werkten zij met Ruldolf Jansen en Robin Bowman.

 

In 2014-2015 volgde Suzanne de Jaargang bij Kemnatraining.

In september 2015 bracht Suzanne een nieuwe voorstelling: ‘De Kracht van het Hart’, samen met vertelster Pauline Seebregts en pianist Gilbert den Broeder.

In Maart 2016 verscheen 4 STORIE D’AMORE op youtube bij Suzanne Roels Canal.

 

 

Voor info en boekingen:

www.suzanneroels.nl

suzanne@zangeres.net

06 24 20 65 37

Pianist Maarten Hillenius studeerde aan de conservatoria van Amsterdam en – voor het diploma UM – Utrecht. Van meet af aan specialiseerde hij zich in de begeleiding van zangers. Hiervoor volgde hij cursussen bij onder meer Noel Lee, Irwin Gage en Rudolf Jansen. Hij gaf concerten in vele landen en begeleidde liedcursussen in Spanje, Frankrijk, Portugal en Nederland met onder andere Max van Egmond, Charlotte Margiono, Helmut Lips, Loraine Nubar, Udo Reinemann, Robert Lloyd, Gerda Hartman, Maarten Koningsberger en Teresa Berganza. Voorts begeleidt hij regelmatig bij het Internationaal Opera Centrum Amsterdam en de Nederlandse Opera. Hij maakte verscheidene cd’s en was ook te zien bij Toneelgroep Amsterdam en Onafhankelijk Toneel Rotterdam. Hij is verbonden als pianist aan de zangafdeling van het Rotterdams Conservatorium.Locatie

Museum het Cromhouthuis

Het vernieuwde Cromhouthuis museum opende recentelijk, op 24 maart 2016, haar deuren en vertelt het verhaal van de roemruchte familie Cromhout, die bijna twee eeuwen lang de panden aan de Herengracht 366-368 bewoonde. Hun huizen zijn vandaag de dag nog net zo imposant en fraai als destijds in de Gouden Eeuw. Het Bijbels Museum bevindt zich op de bovenste verdieping.

Lees verder
Herengracht 368
1016 CH Amsterdam


Bezoek website