Geelvinck Salon in het Cromhouthuis: Milou Houtkooper en Hans-Erik Dijkstra met ‘Rondom de nacht’.

12 november 2017 | 16.45 uur | Museum het Cromhouthuis, Amsterdam
milou-houtkooper-en-hans-erik-dijkstra-vierk

Het nieuwe  liederenprogramma van Milou Houtkooper (alt-mezzo) en Hans-Erik Dijkstra (piano) omvat een keur aan liederen met als gemeenschappelijke noemer ‘rondom de nacht’. Werken van een 12-tal componisten variërend van J.Brahms tot S.Rachmaninov en van F.Hensel tot C.Debussy. Liederen in zeven verschillende talen.
Sommige volgen het thema vrij letterlijk, andere zijn meer een afgeleide daarvan, zoals o.a. de ochtend (R.Strauss), de optrekkende mist (O.Respighi), de grijze wolken in de nacht (E.Grieg), ), schitteringen op de pas gevallen sneeuw (J.Sibelius), het oogstfeest op het land (C.Chaminade) of de zelfverzekerde meisjes van Cadix (P.Viardot).

 

Boek alvast uw kaartjes

Bijdrage komt ten bate van het bespeelbaar houden van de historische instrumenten van de Sweelinck Collectie. Uw bijdrage gaat rechtstreeks naar de uitvoerende musici, die daarvan op hun beurt de helft aan ons restauratiefonds schenken.
Placeholder
SKU: Geelvinck Salon - algemeen.

Voor dit concert gelden geen extra kortingsregelingen.Locatie

Museum het Cromhouthuis

Het vernieuwde Cromhouthuis museum opende recentelijk, op 24 maart 2016, haar deuren en vertelt het verhaal van de roemruchte familie Cromhout, die bijna twee eeuwen lang de panden aan de Herengracht 366-368 bewoonde. Hun huizen zijn vandaag de dag nog net zo imposant en fraai als destijds in de Gouden Eeuw. Het Bijbels Museum bevindt zich op de bovenste verdieping.

Lees verder
Herengracht 368
1016 CH Amsterdam


Bezoek website