Fiona & James Tibbles & Michael Tsalka: The Metamorphoses in Vienna

19 oktober 2017 | 20.00 uur | Museum het Cromhouthuis, Amsterdam
fiona-tibbles-sopraan

Opening Concert ‘Metamorphoses in Vienna’

Met ‘Metamorphoses in Vienna’ opent het Geelvinck Fortepiano Festival 2017 zijn feestelijke programma. ‘Metamorphoses in Vienna’ sluit prachtig aan bij het festivalthema van dit jaar:
‘New Aesthetics: Fortepiano’s and the Music of Feelings’

 

Programma:
Sopraan Fiona Tibbles brengt samen met fortepianisten James Tibbles en Michael Tsalka liedcomposities van W.A. Mozart, J.B. Wanhal en C.D. Dittersdorf.

Instrument:
Zahler fortepiano grand ca. 1805

Europese premières:
Een aantal van deze composities worden voor het eerst in Europa uitgevoerd en zijn daarmee Europese premières

Naxos:
Dit recital is tevens de viering van de recente CD release met dit repertoire, die Naxos in augustus 2017 heeft uitgebracht.

The University of Auckland
Prof. James Tibbles en zijn dochter Fiona zijn speciaal voor het Geelvinck Fortepiano Festival overgekomen uit Auckland, Nieuw Zeeland.

The performances by Prof. James Tibbles are organised In collaboration with The University of Auckland. Auckland, New Zealand

 

Boek alvast uw kaartjes

Bijdrage komt ten bate van het bespeelbaar houden van de historische instrumenten van de Sweelinck Collectie. Uw bijdrage gaat rechtstreeks naar de uitvoerende musici, die daarvan op hun beurt de helft aan ons restauratiefonds schenken.
Placeholder
SKU: Festival 2017 Cromhouthuis.

Voor dit concert gelden geen extra kortingsregelingen.Locatie

Museum het Cromhouthuis

Het vernieuwde Cromhouthuis museum opende recentelijk, op 24 maart 2016, haar deuren en vertelt het verhaal van de roemruchte familie Cromhout, die bijna twee eeuwen lang de panden aan de Herengracht 366-368 bewoonde. Hun huizen zijn vandaag de dag nog net zo imposant en fraai als destijds in de Gouden Eeuw. Het Bijbels Museum bevindt zich op de bovenste verdieping.

Lees verder
Herengracht 368
1016 CH Amsterdam


Bezoek website