Rembrandt Frerichs & Trio: The Contemporary Fortepiano

23 oktober 2017 | 20.15 uur | Museum het Cromhouthuis, Amsterdam

Klassieke muziek uit z’n comfortzone met de Contemporary Fortepiano:

Het Rembrandt Frerichs Trio verenigt klassieke muziekstijlen met hedendaagse en niet-westerse melodieën en ritmes op fortepiano, slagwek en contrabas.

 

Rembrandt Frerichs Trio & de fortepiano
Het Rembrandt Frerichs trio bestaat uit Boy Edgar prijswinnaar Tony Overwater op contrabas, drummer Vinsent Planjer en pianist Rembrandt Frerichs. Het trio wordt graag gezien op concertpodia en festivals voor geïmproviseerde jazz, maar is ook altijd verbonden geweest met klassieke muziek. Daarnaast halen de musici inspiratie uit muziek uit het Midden-Oosten. In hun werk met de fortepiano komen al deze invloeden samen. Het trio haalt instrumenten, composities, stijlelementen en speelplekken uit de originele context, om ze vervolgens in een andere context een nieuwe betekenis te geven.

Op het podium gaat het trio voortdurend uit de comfortzone. Wanneer je een proces ingaat waarbij klassieke musici improviseren en zélf dingen maken, en de impro-musici aan de slag gaan met goede ideeën die een paar honderd jaar geleden al door iemand anders verzonnen zijn, krijg je een uniek en spannend concert. Hierbij moeten de musici constant uiterst alert zijn, wat voor het publiek een interessante spanning creëert.

 

Programma:
1.  Elegie (Debussy)
2.  Opening (Rembrandt)
3.  Bach Estafette (Bach)
4.  Liza (Rembrandt)
5.  Ich ruf zu dir, herr Jesu Christ (Bach)
6    A Long story short (Rembrandt)
7 .  Louange (Messiaen)
8.   Cadence to joyousness (Rembrandt)

Boek alvast uw kaartjes

Boeking Pianoforte festival 2017 – Cromhouthuis

Bijdrage à ten bate van het bespeelbaar houden van de historische instrumenten van de Sweelinck Collectie. Uw bijdrage gaat rechtstreeks naar de uitvoerende musici, die daarvan op hun beurt de helft aan ons restauratiefonds schenken.

SKU: Festival 2017 Cromhouthuis

Voor dit concert gelden geen extra kortingsregelingen.Locatie

Museum het Cromhouthuis

Het vernieuwde Cromhouthuis museum opende recentelijk, op 24 maart 2016, haar deuren en vertelt het verhaal van de roemruchte familie Cromhout, die bijna twee eeuwen lang de panden aan de Herengracht 366-368 bewoonde. Hun huizen zijn vandaag de dag nog net zo imposant en fraai als destijds in de Gouden Eeuw. Het Bijbels Museum bevindt zich op de bovenste verdieping.

Lees verder
Herengracht 368
1016 CH Amsterdam


Bezoek website