De grond in voor Huis Wildeman

Bij het gereed maken van de tentoonstellingsruimte – concertzaal in Huis de Wildeman, stootten we op een verrassing: achter de witte achterwand, die we hebben weggehaald, waren grote staldeuren verborgen (dat wisten we, maar ze zaten dieper dan het vloeroppervlak. Dat betekende de geplaveide baksteentjes weghalen, de grond in en zand scheppen. Op de foto is de  kier al te zien, bij Lees meer komt het daglicht al stralend binnen!

Weer Daglicht na Jaren
De deuren, maar ook de beide ramen aan weerszijden waren vele jaren aan de binnenkant van Huis de Wildeman aan het zicht onttrokken. Alleen via het achterstraatje kon je zien dat er grote staldeuren zaten, die duidden op de vroegere functie van dit deel van het gebouw de Wildeman: stal, koetshuis en pakhuis. Na hoeveel jaar komt er weer daglicht door deze prachtige oude, zware houten staldeuren?

Herinrichting Huis de Wildeman
De herinrichting van Huis de Wildeman en transformatie tot Geelvinck MuziekMuseum vordert gestaag. Pianovervoerbedrijven brachten piano’s binnen, verhuisbedrijven kwamen met meubels en tapijten – het Wildeman-team: designer Roland Spek en timmerman Lammert IJzerman – maakt overuren om Huis de Wildeman voor de geplande opening op 29 juni gereed te hebben.

In een eerdere blog is meer over de  voortgang van de inrichting van ons toekomstige Geelvinck MuziekMuseum te vinden. klik hier