NS Spoordeelwinkel

China-kamer-600 undefined
Deel dit bericht:

Met een NS Uitje “Geelvinck Hinlopen Huis” van de NS Spoordeelwinkel bezoekt u gratis ons museum.

Maar u kunt nog meer voordeel behalen uit uw NS Uitje èn uw NS Dagretour (ook als het géén NS Uitje-arrangement is).

 

Geelvinck Salon
NS Dagretour kaarten geven t/m december 2013 korting op de kamerconcerten in de benefietserie “Geelvinck Salon

De Geelvinck Salon biedt een gevarieerd programma, vaak met historische instrumenten. Het vindt iedere zondag om 16.45 uur in het museum plaats. De musici geven uitleg over de stukken die zij spelen. Na afloop kunt u napraten met de musici en de conservator. Vooraf is koffie en thee verkrijgbaar en na afloop en/of in de pauze een glas wijn.

Afhankelijk of er een pauze in het programma is, duurt het concert circa anderhalf uur, respectievelijk met pauze ongeveer 20 minuten langer.  

Deze benefietconcerten zijn ten bate van het Geelvinck Restauratiefonds, dat zich met name inzet voor het bespeelbaar houden van historische piano(forte)s in de Sweelinck Collectie.

Op vertoon van uw NS Dagretour of NS Uitje verkrijgt u concertkaarten voor slechts € 15 p.p. (de reguliere prijs kost 20% meer: € 18).
Wij raden u aan van tevoren uw ticket te boeken Kijk voor het overzicht en boek op de Concertagenda.
Let op: bij de kassadesk dient u wel uw NS Dagretour, die op die bewuste dag geldig is, te tonen.

 

Geelvinck Pianoforte Festival
NS Dagretour kaarten geven eveneens forse korting op de avondconcerten van het Geelvinck Pianoforte Festival in de Posthoornkerk op 11, 12 en 13 oktober 2013.

Het jaarlijkse festival is opgezet rondom de Sweelinck Collectie, de grootste collectie pianofortes en vroege piano’s in Nederland. Deze collectie wordt door Museum Geelvinck Hinlopen Huis beheerd en er zijn permanent enkele exemplaren te zien en te beluisteren. In het festival laten wij zien, dat het beluisteren van deze verfijnde instrumenten niet alleen vanuit historisch perspectief een belevenis vormen, maar tevens dat de subtiele klankkleur ook voor eigentijdse componisten een uitdaging vormt. Zeker twaalf bijzondere instrumenten staan tijdens het festival opgesteld in het museum.

Coryfeeën, zoals de wereldberoemde Engelse dirigent en fortepianist Richard Egarr (o.a. leider van The Academy of Ancient Music), de al evenzeer wereldwijd optredende Nederlandse fortepianist Bart van Oort (o.a. Koninklijk Conservatorium) en de voor zowel klassiek als hedendaags werk bekende, speciaal uit Stockholm overgevlogen, fortepianist prof. Michael Tsalka (o.a. verbonden aan conservatoria in Zweden, Mexico en China), treden op in de drie avondconcerten. Bart van Oort bijt de spits af met zijn specialiteit: de vertolking van Beethoven en de Londense J.Chr. Bach op pianoforte. Richard Egarr concentreert zich op de vroege pianoforte met werken van Mozart, Dussek en Haydn. Michael Tsalka gaat in de volle breedte met werken van Cabezón (1510-1566), Rameau (1683-1764), J.S. Bach (1885-1750), Wanhal (1739-1813), Mozart (1756-1791) en twee eigentijdse werken, waarvan één Nederlandse première. 

Deze avondvullende concerten vinden plaats in de Posthoornkerk aan de Haarlemmerstraat 124-126, waarin zich het nieuwe museumdepot bevindt. Deze imposante Cuyper-kerk ligt op slechts circa 7 minuten lopen van het Centraal Station.
Aanvang 20.15 uur; deur open vanaf 19.30 uur.

Regulier tarief avondconcert: € 35

Korting op vertoon van de NS Dagretour van die bewuste dag: € 10
U betaalt dus slechts € 25 in plaats van de reguliere prijs van € 35.

Wilt u meer weten over de gespeelde muziek en de Sweelinck Collectie, komt u dan om 19.15 uur naar de inleiding in het nieuwe museumdepot in de catacomben onder de kerk. Graag bieden wij u daar ook een versnapering aan. Let op: beperkte plaatsen; niet geschikt als u slecht ter been bent. Kosten: € 5 extra.

Wilt u vooraan (eerste rang) zitten, dan geldt een toeslag van € 10.
Bij eerste rang krijgt u gratis aangeboden de inleiding vooraf in het museumdepot in de catacomben onder de kerk.

Bent u in het bezit van een Museumkaart, dan kunt u nog meer korting krijgen op de festivalkaarten. Lees meer.

U dient wel uw tickets van tevoren te bestellen en bij binnenkomst uw NS Dagretour te tonen bij de kassa. 

Meer informatie over het festival en het bestellen van tickets vindt u hier.

Komt u vooral ook kijken naar de tentoonstelling met twaalf bijzondere pianofortes en vroege piano’s in het Geelvinck Hinlopen Huis!
Het museum is dagelijks open van 11.00 tot 17.00 uur. Dinsdag gesloten.
Met tickets voor avondconcerten in de Posthoornkerk of voor de Geelvinck Salon is de entree gratis. 

Met het NS Uitje “Geelvinck Hinlopen Huis” van de NS Spoordeelwinkel bent u nog goedkoper uit en thuis (alleen geldig als u boekt in september 2013).