Aankleding Huis de Wildeman begint met een Maha Bakshayash

Wie nu Huis de Wildeman – voorheen Museum Henriëtte Polak en het komende Geelvinck MuziekMuseum – binnenstapt, zal verrast worden door de warme sfeer, die alleen al door het leggen van een groot Perzisch tapijt bereikt is. Deze meer dan 100 jaar oude Maha Bakshayash, die eens in de Blauwe Kamer van het Geelvinck Hinlopen Huis lag, ligt nu, na vakkundige reiniging en herstel door de Fa. Babai uit Amersfoort, in zijn volle glorie op de vloer van de stijlkamer van Huis de Wildeman.

‘Wedgewood’ kleurenpalet
Ook de muren hebben nu kleur gekregen, waarbij wij het kleurenpalet van de late 18de eeuw als uitgangspunt genomen hebben, kleuren die ook bijv. op het Wedgewood porselein te vinden zijn.

In de voorkamer, met uitzicht op de Zaadmarkt,  hebben we gekozen voor een zacht lichtblauw, in de ‘tuin’kamer daarachter, die uitkijkt op het binnenplaatsje – ons toekomstig “thee-terras’, glimlacht een feestelijk lindegroen ons toe. Een ware metamorfose!

Empire kroonluchter
Afgelopen week vrijdag, 21 april 2017, stond een verhuiswagen van Crown uit Amsterdam voor de deur van Huis de Wildeman (het voormalig Museum Henriëtte Polak) op de Zaadmarkt in Zutphen. Een van de ‘kroonjuwelen’ uit de Blauwe Kamer van het Geelvinck Hinlopen Huis, de vroeg-19de eeuwse Franse Empire kroonluchter, hangt nu, boven het Maha Bakshayash tapijt, in de Blauwe Kamer van wat binnenkort, naar verwachting al eind juni, als Geelvinck MuziekMuseum, in Zutphen haar deuren zal openen.