Bachs Verjaardag met Goldberg Variaties, Camerata RCO, Diepenheim, 21 maart, 20h15.

Deel dit bericht:

Diepenheim Klassiek presenteert: Bach’s verjaardag! 21 maart, de datum dat Bach in 1685 werd geboren! Een mooi moment om het Camerata RCO / het kamermuziek ensemble van het Concertgebouw Orkest, te verwelkomen. CORONA-ANNULERING!

Bachs Goldbergvariaties

In 1740 schreef Johann Sebastian Bach de Goldbergvariaties. Het stuk dankt zijn naam aan de in 1756 gestorven klavecinist Johann Gottlieb Goldberg die in dienst was van de aan slapeloosheid lijdende gezant van Rusland in het Duitse Saksen: graaf Hermann Carl von Keyserlingk. Deze gaf Bach opdracht voor het schrijven van het werk, zodat Goldberg delen van de variatiecyclus voor kon dragen wanneer de graaf niet kon slapen.

In de Johanneskerk in Diepenheim hoort u niet alleen de muziek van Goldbergvariaties, prachtig vertolkt door Annebeth Webb, Jeroen Woudstra en Honorine Schaeffer van Camerata RCO. Zij nemen u ook mee in het verhaal van de opdrachtgever achter deze  prachtig gecomponeerde muziek. Dat maakt dit concert tot een unieke belevenis.

Thomas A. Beijer schreef hierover een “tragische vaudeville”.

Camerata RCO / Ensemble van het Koninklijk Concertgebouworkest

Camerata RCO is een uniek ensemble, bestaande uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Het plezier dat wij beleven aan het samenspelen in het orkest zetten wij voort door het samenspelen in kleine bezetting.
Dat de musici van het Koninklijk Concertgebouworkest samen een succesvol collectief vormen kan alleen doordat zij allen afzonderlijk grote uitblinkers zijn op hun instrument, én omdat ze de kunst van het samenspelen in alle geledingen verstaan.

Op 21 maart spelen in Diepenheim: Honorine Schaeffer (cello), Annebeth Webb (viool) en Jeroen Woudstra (viola)

Diepenheim Klassiek:

Komende concert

Aanvang 20:15 uur

Johanneskerk, Grote straat 2, Diepenheim

Kaarten via https://diepenheimklassiek.wordpress.com of telefonisch 06 48011868 of via mail lucyvandael@gmail.com

Reserveer tijdig want vol = vol 

Entree € 20,00