Bevrijdingsconcerten door Jószef Balog: 5 en 6 mei 20.00 uur

De virtuoze Hongaarse pianist Jószef Balog maakt een tournee door Nederland . Op vrijdagavond 5 mei geeft hij in de IJsselsalon in Zutphen en op zaterdagavond 6 mei op Huis de Schouwenburg in ’t Harde een Bevrijdingsconcert. Jószef heeft zijn programma met werk van Bartók, Lajtha, Kodály en Liszt, componisten met wie hij vanuit zijn Hongaarse roots een sterke muzikale verwantschap voelt, de titel ‘Hungarian Magic’ meegegeven. Op 3 mei treedt hij op in Splendor in Amsterdam. Na Nederland gaat hij op concertreis naar China.

 

3 mei: Splendor Amsterdam
Op woensdagavond 3 mei om 20.30 uur treedt Jószef Balog op in Splendor.

Middenin het centrum van Amsterdam, vind je Splendor: Een club voor alle soorten muziek, verzonnen en opgericht door 50 topmusici en hun publiek. Splendor is een ontmoetingsplek, een club, een werkplek, een muzikaal laboratorium en nog veel meer.

 

5 mei: IJsselsalon Zutphen
Jószef vervolgt zijn toernee in oostelijke richting en treedt op vrijdag 5 mei – Bevrijdingsdag – om 20.00 uur op in de IJsselsalon, een prachtig aan de IJssel gelegen, galerie voor beeldende kunst en een podium voor kamermuziek. Voor info en kaartjes, klik hier 

Concert georganiseerd in samenwerking met Museum Geelvinck. De IJsselsalon heeft een instrument uit de Geelvinck Collectie in bruikleen.

 

6 mei: Huis De Schouwenburg in ’t Harde
Jószef besluit zijn tournee door Nederland op zaterdagavond 6 mei om 20.00 uur midden in het land, op de buitenplaats Huis Schouwenburg in ’t Harde, aan de westelijke rand van de Veluwe, dus nog op het ‘oude land’. Voor info en kaartjes klik hier

Concert georganiseerd in samenwerking met Museum Geelvinck. Huis Schouwenburg heeft een instrument uit de Geelvinck Collectie in bruikleen.

 

Jószef Balog:
Meer over Jószef Balog: klik hier