Anna Hiemstra – viool & Meghan Behiel – piano: Inspirerende vriendschappen

8 april 2018 | 16.45 uur | Museum het Cromhouthuis, Amsterdam
Deel dit bericht:

Inspirerende vriendschappen
Clara Schumann vond een sterke muzikale bondgenoot en familievriend in vioolvirtuoos Joseph Joachim. Als duo traden ze op door heel Europa. De 3 Romances voor viool en piano, aan Joachim opgedragen, werden uitzinnig ontvangen door het publiek.
Ook Antonin Dvořák nam plaats achter de piano voor de première van zijn Romantische Stücke, met een bevriende musicus uit Praag op de viool.
Kamermuziek leende zich bij uitstek tot het versterken van muzikale samenwerkingen en persoonlijke banden tussen componist en musicus. In dit concert is te horen hoe componisten van Mozart tot Kreisler geïnspireerd werden door de musici uit hun omgeving.

 

Meghan Behiel en Anna Hiemstra
Meghan Behiel en Anna Hiemstra ontmoetten elkaar in 2005 op een kamermuziekfestival in Zuid-Frankrijk. Zij werkten daar kortstondig samen, maar hun wegen scheidden zich daarna, omdat Meghan studeerde in Calgary, Canada en Anna op het punt stond te verhuizen naar New York. Na elkaar jaren later enige malen te zijn tegengekomen in het kader van concerten en festivals, besloten Meghan en Anna begin 2017 een duo te vormen. In 2017 heeft het duo BehielHiemstra opgetreden als deel van kamermuziekseries in Nederland en Duitsland en samengewerkt met cellist Linus Weber voor uitvoeringen van pianotrio’s van Sjostakovitsj en Mozart. Duo Behiel-Hiemstra heeft zich toegelegd op het samenstellen van uitdagende programma’s met uiteenlopend repertoire van Mozart tot 20ste- en 21ste-eeuwse muziek.

Bekijk concertprogramma >

Onderstaande kortingen zijn niet van toepassing op tickets voor het Beethovenfestival.

Afhankelijk van het concert dat u bezoekt kunnen onderstaande kortingen van toepassing zijn. Kortingsregelingen gelden ook voor partners.
english Depending on the concert you visit various discounts can be applicable, see the list below. Discounts are also applicable for partners.

- Vrienden Museum Geelvinck
- Museumkaarthouders
- IAmsterdam (concerten Pianolamuseum en Cromhouthuis)
- Mecenas (wanneer u ons een instrument heeft geschonken)
- donateur Pianola Museum (Stichting Nederlands Piano Museum)
- donateur Chopin Stichting Nederland
- donateur Wijnhuisfonds
- Vriend Zutphense Musea
- lid EPTA
- lid VVPN
- lid ICOM
- lid ICOMOS
- lid Europa Nostra
- lid Vereniging Rembrandt
- lid Nederlands Clavichord Genootschap
- lid Nederlands Clavecimbel Genootschap
- lid Cultuur & Historisch Platform Zutphen
- lid Platform Zaadmarkt
- lid Nederlandse Pianola vereniging
- lid Harmonium Vereniging Nederland
- lid KVNM
- lid CCN
- lid sKBL
- lid Kon. IGC
- lid Jonge Soos Heerde
- lid van het Gilde Zutphen
- Lid van de Amsterdamsche Kring
- studenten conservatorium en musicologie
- post-master muziekstudenten
- muziekdocentenLocatie

Museum het Cromhouthuis

Het Cromhouthuis vertelt het verhaal van de roemruchte familie Cromhout, die bijna twee eeuwen lang de panden aan de Herengracht 366-368 bewoonde. Hun huizen zijn vandaag de dag nog net zo imposant en fraai als destijds in de Gouden Eeuw. Het Bijbels Museum bevindt zich op de bovenste verdiepingen.

Lees verder
Herengracht 368
1016 CH Amsterdam


Bezoek website