Auros Saxophone Duo

16 februari 2019 | 20.15 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Het Auros Duo bestaat uit de Chileense saxofonisten Alejandro Rivas en Karem Ruiz. Zij zijn de oprichters van het “Tricahue, percussie en saxofoon ensemble” en “Oriente Saxofoon kwartet” van de Katholieke Universiteit van Chili.

In Nederland studeerden zij aan het Utrechts conservatorium en gaven concerten in onder meer het Concertgebouw en De Doelen. Bij hun laatste tour door Nederland (2017) traden ze op met de vooraanstaande Nederlandse pianiste Marian Bolt.

In februari 2019 keren zij terug in Nederland voor een korte tournee, ondersteund door de Chileense ambassade. Het programma bestaat uit een muzikale reis langs ritmes en melodieën uit verschillende Amerikaanse landen zoals Columbia, Cuba, Chili, Argentinië en de Verenigde Staten. Hun muziek bevat elementen uit volksmuziek, contemporaine composities en jazz.

Toegang €15,-, Stadspas en studenten €12,50

 

Bekijk concertprogramma >Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam