Barrelhouse Blues & Boogie, helaas afgelast!

24 april 2020 | 20.30 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Pianist Han van Dam en zangeres  Tineke Schoemaker van de formatie Barrelhouse maken wederom een keuze uit de nummers waar ze met de band nauwelijks aan toe komen. Repertoire uit het pianola- tijdperk, oftewel  “Pre-War Blues” van Jimmy & Mama Yancey, Montana Taylor, Lucille Bogan en Turner Parrish. Ook de pianostijlen van o.a. Cripple Clarence Lofton en Robert Shaw zullen de pianola’s in het museum doen rinkelen als nooit te voren!

Als gasten zijn uitgenodigd pianist Dave Warmerdam, gitarist Sonny Ray en zangeres Janne Timmer, oftewel “The Tiny Trio”. Unieke jonge mensen die sinds kort een stormachtige ontwikkeling doormaken met hun Dave Warmerdam Band maar ook akoestisch in kleine bezetting tot grote hoogte komen. Zojuist terug uit Memphis  U.S.A. waar de halve finale werd gehaald tijdens de International  Blues Challenge.

Kortom een avond met wellicht “music nobody knows” zei John Hammond ooit in Carnegie Hall 1938. Laat u verrassen met old school meets young school zelfs in “The Blues”.

Toegang €17,50

CORONA PROTOCOL PIANOLA MUSEUM

Van harte welkom in het Pianola Museum. Wij doen onze uiterste best om te voldoen aan de maatregelen van het RIVM. Aan u als concertbezoeker vragen wij uw medewerking (voor uw eigen veiligheid, die van uw mede-bezoekers, optredende artiest en museummedewerkers). Houd anderhalve meter afstand van bezoekers die niet tot uw gezelschap behoren. De garderobe is niet toegankelijk, uw jas en tas kunt u meenemen in de muzieksalon. De stoelen in de muzieksalon zijn genummerd. Wij verzoeken u van de aan u toegewezen stoelen gebruik te maken. Uw drankje kan mee naar binnen, ook in de pauze is het toegestaan een drankje te halen. Vermijd contactmomenten bij het toilet en in het cafe, bezoek deze plaatsen een voor een. Volg altijd de aanwijzingen van de vrijwilligers en medewerkers van het museum.Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam