Barrelhouse Carnegie Hall & more UITVERKOCHT

21 december 2018 | 20.30 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Het is precies 80 jaar geleden dat organisator John Hammond in 1938 het “From Spirituals To Swing Concert” organiseerde. Het was tevens een concert ter nagedachtenis van de overleden Blueszangeres Bessie Smith. Opvallend was de  brede line-up van Jazz-, Blues-, Gospel artiesten die niet of nauwelijks bij het blanke publiek bekend waren. Namen als Big Bill Broonzy, Sister Rosetta Tharpe, Helen Humes en Count Basie maar ook de Boogie Woogie pianisten Albert Ammons, Meade Lux Lewis en Pete Johnson met zanger Joe Turner.

Blues Diva nr. 1 Tineke Schoemaker en pianist Han van Dam, bekend van Barrelhouse en Oscar Benton Blues Band gaan dit jaar hier wederom aandacht aan besteden met als gasten de Boogie Woogie maestro’s Eeco Rijken Rapp en Martijn Schok op de historische pianola’s en vleugels van het Pianola Museum.

Toegang € 17,50

 

Uitverkocht / Sold out!


Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam