Beitske Verheij, cello & Bernd Brackman, piano

31 maart 2019 | 16.00 uur | Geelvinck Muziek Museum Zutphen, Zutphen
Deel dit bericht:

Programma met onder andere de derde sonate van Beethoven en de sonate van Chopin.

Beitske Verheij studeerde in Amsterdam bij Jean Decroos en in Rotterdam bij Herre-Jan Stegenga. Daarnaast nam ze deel aan masterclasses van o.a. Christopher Bunting, Heinrich Schiff en Paul Tortelier. Ze gaf talloze kamermuziekconcerten in West-Europa en trad solistisch op met diverse orkesten in celloconcerten van o.a. Dvořák, Lalo, Sjostakovitsj en het Dubbelconcert van Brahms. Haar cello werd in 1987 voor haar gebouwd door Mathijs Heyligers.

Bernd Brackman studeerde in Amsterdam bij o.a. Jaap Spaanderman. Hij volgde masterclasses bij o.a. Vlado Perlemuter, Tamas Vasary, Leon Fleisher, Naum Grubert, Peter Feuchtwanger en Sergei Dorensky. Hij won o.a. in 1981 het Willem Pijper Concours Rotterdam, in 1984 de Elisabeth Evertsprijs en in 1985 het Jacques Vonk Concours Amsterdam. Hij werkte samen met pianisten als Cor de Groot, Hans Henkemans, Daniël Wayenberg, Maria João Pires en Lucas en Arthur Jussen, en met dirigenten als Ed Spanjaard, Jan Stulen en Jan Willem de Vriend. Met de fluitist Jacques Zoon maakte hij een cd met Nederlandse muziek, waarvoor hij in 1997 een Edison ontving. Bernd Brackman treedt veelvuldig op als solist en als kamermuziekspeler.

De samenwerking tussen beide musici begon in 1992 een cd-opname van alle werken voor cello en piano van Heitor Villa-Lobos voor het label Erasmus. Tot op heden is deze cd een collector’s item in Europa en op het Amerikaanse continent. In de jaren ‘90 trad het duo veelvuldig op, en in 2017 hebben Verheij en Brackman de samenwerking met veel enthousiasme hervat.

Boek alvast uw kaartjes / Buy tickets online

Boeking Muziek Museum Regulier A 18

Bijdrage à

Onderstaande kortingen zijn niet van toepassing op tickets voor het Beethovenfestival.

Afhankelijk van het concert dat u bezoekt kunnen onderstaande kortingen van toepassing zijn. Kortingsregelingen gelden ook voor partners.
english Depending on the concert you visit various discounts can be applicable, see the list below. Discounts are also applicable for partners.

- Vrienden Museum Geelvinck
- Museumkaarthouders
- IAmsterdam (concerten Pianolamuseum en Cromhouthuis)
- Mecenas (wanneer u ons een instrument heeft geschonken)
- donateur Pianola Museum (Stichting Nederlands Piano Museum)
- donateur Chopin Stichting Nederland
- donateur Wijnhuisfonds
- Vriend Zutphense Musea
- lid EPTA
- lid VVPN
- lid ICOM
- lid ICOMOS
- lid Europa Nostra
- lid Vereniging Rembrandt
- lid Nederlands Clavichord Genootschap
- lid Nederlands Clavecimbel Genootschap
- lid Cultuur & Historisch Platform Zutphen
- lid Platform Zaadmarkt
- lid Nederlandse Pianola vereniging
- lid Harmonium Vereniging Nederland
- lid KVNM
- lid CCN
- lid sKBL
- lid Kon. IGC
- lid Jonge Soos Heerde
- lid van het Gilde Zutphen
- Lid van de Amsterdamsche Kring
- studenten conservatorium en musicologie
- post-master muziekstudenten
- muziekdocentenLocatie

Geelvinck Muziek Museum Zutphen

Het Geelvinck Muziek Museum opende op 30 juni 2017 zijn deuren in Huis De Wildeman (voorheen Museum Henriëtte Polak), pal in de historische binnenstad van Zutphen. Dit imposante patriciërshuis met zijn eind 18e eeuwse klassieke gevel, stamt uit de late middeleeuwen. De stijlkamers met historische fortepiano's ademen de sfeer van Beethoven's tijd. Aan deze iconische componist, die volgens sommigen in Zutphen werd geboren, is de tentoonstelling op de 1e verdieping gewijd. Op de 2e verdieping – bij het open depot met restauratieatelier – bevindt zich een schuilkapel uit 1628. Regelmatig vinden er concerten op historische piano's uit de 18e en 19e eeuw plaats.

Zaadmarkt 88
7201 DE Zutphen
020-6390747 / 0642228300

Bezoek website