Channa Malkin zingt Barok-aria’s met klavecimbel

19 augustus 2017 | 16.45 uur | Geelvinck Muziek Museum Zutphen, Zutphen

Sopraan Channa Malkin brengt een liedprogramma met muziek voor zang en klavecimbel uit de Barok, waarmee zij ook meedoet aan het Cesti Concours in Oostenrijk: ‘Cesti Competition for Baroque Opera’, deel van de Festwochen Alte Musik in Innsbruck, later deze maand. https://www.altemusik.at/en/cesti,

Klavecinist Louis Lallouette begeleidt Channa op een klavecimbel, gebouwd naar een historisch Vlaams instrument.
Programma:
Amor e qual vento – Orlando, Händel
Non ti lusinghi la crudeltade – Tito Manlio, Vivaldi
Neghittosi or voi che fate – Ariodante, Händel
Restino imbalsamate – La Calisto, Cavalli
Io voglio certo – Gli amori d’Apollo e di Dafne, Cavalli

 

NB: aan deze try-out zijn geen kosten verbonden, een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld!

 

Concerten in het Geelvinck Muziek Museum Zutphen:

Met dit eerste try-out recital gaat het Geelvinck Muziek Museum in Zutphen vanaf september van start met het geven van concerten op regelmatige basis,

 

 

Musici: 

Sopraan Channa Malkin maakte haar operadebuut op 16-jarige leeftijd als Barbarina in Le Nozze di Figaro bij De Nationale Opera. Sindsdien was zij als soliste te gast bij vele bekende orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Op het operapodium vertolkte zij de rollen van Despina (Cosi fan tutte), Pamina (Die Zauberflöte), Zerlina (Don Giovanni), Poppea (L’Incoronazione di Poppea), Charite (Cadmus et Hermione, Lully) en anderen. In 2015 was zij een van de Nieuwe Stemmen van de Operadagen Rotterdam, waar zij een aantal recitals verzorgde rondom de cantate Lucrezia van G.F. Händel, met als thema ‘Vrouwen in oorlogstijd’. Met het NedPho zong Channa in 2014 en 2016 alle vrouwelijke rollen in een Nederlandstalige bewerking van Peer Gynt (Grieg) in het Concertgebouw. Daarnaast heeft ze diverse wereldpremières op haar naam staan, o.a. de cyclus Zwarte Bloemen van Josef Malkin. Deze heeft Channa meermaals uitgevoerd in de Verenigde Staten, en meest recentelijk in het Muziekgebouw aan ’t IJ met het NedPho.

Channa studeerde in 2012 cum laude af aan het Utrechts Conservatorium. Zij is prijswinnares van Stichting Jong Muziektalent Nederland, en won diverse beurzen van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Van den Ende Foundation.

Channa is geselecteerd als deelnemer van het prestigieuze Cesti Concours voor Barokopera in Innsbruck, waar zij in augustus 2017 aan zal deelnemen.

Voor komend seizoen staat verder een reeks concerten op het programma met gitarist Izhar Elias. In hun verhalende concertprogramma’s zoeken ze de grens op tussen klassieke en volksmuziek, met liederen van o.a. De Falla, Garcia Loco, Castelnuovo-Tedesco en Sefardische Ladino-liederen.

In februari 2018 zingt Channa de première van ‘Händel goes Tinder’ in de Marktkantine in Amsterdam. Dit is een door haarzelf geïnitieerde multimediaproductie gericht op het enthousiasmeren van een nieuw publiek voor opera.

 

Voor meer informatie en Channa’s concertagenda kunt u terecht op haar website, www.channamalkin.com

 

Louis Lallouette was born in London in 1997, and has moved several times between England, France and the Netherlands. Having been brought up in a very musical household, he gravitated towards the living room piano, and received his first lessons at the age of 11 with Pinar Celik Warsi.
After moving to France, he studied for an additional year with Véronique Mélet in Villeneuve-lès-Avignon.
After studying Harpsichord under Richard Egarr from 2014 to 2016, he resumed his piano training with Marta Liébana Martinez, who helped him earn a place to study classical piano at the Conservatorium van Amsterdam, starting in September 2017.
He hopes to continue developing as a pianist and accompanist well into the future.

 

Bekijk het concertprogramma

Voor dit concert worden geen kaarten verkocht.

Afhankelijk van het concert dat u bezoekt kunnen onderstaande kortingen van toepassing zijn. Kortingsregelingen gelden ook voor partners.

- Vrienden Museum Geelvinck
- Mecenas (wanneer u ons een instrument heeft geschonken)
- donateur Pianola Museum (Stichting Nederlands Piano Museum)
- korting met DagjeWeg bon
- donateur Chopin Stichting Nederland
- donateur Wijnhuisfonds
- Vriend Zutphense Musea
- lid EPTA
- lid VVPN
- lid ICOM
- lid ICOMOS
- lid Europa Nostra
- lid Vereniging Rembrandt
- lid Nederlands Clavichord Genootschap
- lid Nederlands Clavecimbel Genootschap
- lid Cultuur & Historisch Platform Zutphen
- lid Platform Zaadmarkt
- lid Nederlandse Pianola vereniging
- lid Harmonium Vereniging Nederland
- lid KVNM
- lid CCN
- lid sKBL
- lid Kon. IGC
- lid Jonge Soos Heerde
- lid van het Gilde ZutphenLocatie

Geelvinck Muziek Museum Zutphen

Het Geelvinck Muziek Museum opende op 30 juni 2017 zijn deuren in Huis De Wildeman (voorheen Museum Henriëtte Polak), pal in de historische binnenstad van Zutphen. Dit imposante patriciërshuis met zijn eind 18e eeuwse klassieke gevel, stamt uit de late middeleeuwen. De stijlkamers met historische fortepiano's ademen de sfeer van Beethoven's tijd. Aan deze iconische componist, die volgens sommigen in Zutphen werd geboren, is de tentoonstelling op de 1e verdiepen gewijd. Op de 2e verdieping – bij het open depot met restauratieatelier – bevindt zich een schuilkapel uit 1628.

Zaadmarkt 88
7201 DE Zutphen
020-6390747 / 0642228300

Bezoek website