De moed om te vertrekken

21 september 2018 | 20.30 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Kees Scholten en Margreet Markerink spelen en zingen een programma over het immer actuele thema van het vertrek. 
Ruim honderd jaar geleden vertrokken miljoenen Europeanen naar de andere kant van de oceaan. Zij zochten hun heil aan de oevers van de Rio de la Plata. De confrontatie met de reeds aanwezige bevolking en cultuur leverde een nieuwe muziek en dansvorm op: de Tango.
Zanger Kees Scholten en pianiste Margreet Markerink nemen u mee naar een wereld van havenkroegen, huurkazernes en bordelen en naar de stad van mensen die de moed hebben om te vertrekken. Zij doen dit door vertalingen te brengen van oude en nieuwe Argentijnse tangoliederen en met eigen composities van Margreet. Verhaal en vertalingen van de tango’s: Kees Scholten. Met l
iedteksten van o.a. Cátullo Castillo, Enrique Cadicamo en Horacio Ferrer en muziek  van o.a. Anibal Troilo, Edgardo Donato, Astor Piazzolla, Margreet Markerink.
Kees Scholten en Margreet Markerink wonnen met dit programma recentelijk het 10e Utrechts Kleinkunstfestival.

……en het is dit lied
luid of lelijk gezongen
dat troost biedt aan hoe het is gegaan.

(uit: la Violeta )

Toegang €15,- , Stadspas en studenten  €12,50

Reserveren aanbevolen. Boek uw kaartjes alvast via het formulier op deze pagina, stuur een e-mail naar info@pianola.nl of bel 020 – 627 96 24.Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam