“De nieuwe wereld” met Bernd Brackman, eigenzinnig en magistraal pianist: Uitverkocht!

11 januari 2020 | 20.15 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Bernd Brackman (1960) staat bekend om zijn persoonlijke en doorleefde interpretaties van het grote pianorepertoire. Zijn idool is Claudio Abbado, de legendarische dirigent die alles in vuur en vlam zette en nooit met minder genoegen nam dan absolute overgave. Precies die kwaliteit kenmerkt het spel van deze magistrale pianist.

Voor dit exclusieve recital koos Bernd Brackman werken van componisten uit de nieuwe wereld, uit Amerika, het beloofde land.

U luistert naar de swingende Three Preludes van George Gershwin, uit de bruisende jaren ’20 (de “roaring twenties”).

Vervolgens de pittige Piano Variations uit 1930 van de beroemde Aaron Copland. Ter vergelijking daarna de meeslepende Corelli Variations uit 1931 van immigrant Sergey Rachmaninoff.

Na de pauze brengt Bernd Brackman de in 1980 geschreven Tales of Power van Michael Colgrass, “A musical Drama on the Writings of Carlos Castaneda”, gebaseerd op oude wijsheden van de yaqui-indianen.

Tot besluit de beroemde Sonate, die Samuel Barber in 1950 schreef voor de grote virtuoos Vladimir Horowitz. Dit belooft groot vuurwerk te worden!

Een afwisselend en aantrekkelijk programma dat u meevoert naar het Amerikaanse continent, het land met de onbegrensde mogelijkheden!

Toegang €17,50, met korting €15,-

CORONA PROTOCOL PIANOLA MUSEUM

Van harte welkom in het Pianola Museum. Wij doen onze uiterste best om te voldoen aan de maatregelen van het RIVM. Aan u als concertbezoeker vragen wij uw medewerking (voor uw eigen veiligheid, die van uw mede-bezoekers, optredende artiest en museummedewerkers). Houd anderhalve meter afstand van bezoekers die niet tot uw gezelschap behoren. De garderobe is niet toegankelijk, uw jas en tas kunt u meenemen in de muzieksalon. De stoelen in de muzieksalon zijn genummerd. Wij verzoeken u van de aan u toegewezen stoelen gebruik te maken. Uw drankje kan mee naar binnen, ook in de pauze is het toegestaan een drankje te halen. Vermijd contactmomenten bij het toilet en in het cafe, bezoek deze plaatsen een voor een. Volg altijd de aanwijzingen van de vrijwilligers en medewerkers van het museum.

Uitverkocht / Sold out!


Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam