De Oldenhof: LentePodium met jong talent

14 mei 2017 | 15.30 uur | Landgoed De Oldenhof, Vollenhove

Twee jonge pianotalenten bespelen historische vleugel op de Oldenhof

Ze had pas drie jaar les en ze won met glans het Prinses Christina Concours in Groningen, enkele jaren geleden. Het gaat om de zestienjarige Welmoed Poelstra, die een droomstart maakte. Zondag 14 mei musiceert ze op het schilderachtige landgoed de Oldenhof, samen met het elfjarige pianotalent Jamie Bao. Ze brengen een schitterend programma van Bach tot Bartók.

Welmoed veroverde het publiek van Blokzijl Klassiek toen ze een concert met Lucas en Arthur Jussen mocht inleiden. Haar optreden was een groot succes. Zowel de legendarische muziekpedagoog Jan Wijn, als de grote pianisten Marietta Petkova en Klára Würtz gaven haar een masterclass en de VPRO volgde Welmoed als jong talent voor het programma ‘Titaantjes’. Ze krijgt les van Frans Douwe Slot aan de Ferwerda Academie in Drachten

Jamie, winnaar van het Prinses Christina Concours Junior, speelt vanaf zijn vijfde piano en zijn huidige docente is Violaine Delplanque. Hij heeft met groot succes meegedaan aan het Amstelveense Piano Concours en het Concours van het Koninklijk Concertgebouw. Daarnaast is Jamie een zeer getalenteerde violist; en ook met dat instrument won hij verschillende prijzen.

Het concert wordt gegeven op zondag 14 mei op de Oldenhof, Oppen Swolle 7 bij Vollenhove en begint om 15.30 uur. De jonge pianisten brengen onder meer het beroemde Italiaanse concert van Bach, een sonate van Scarlatti en een van Beethoven, de virtuoze Gnomenreigen van Liszt, enkele dromerigeGnossiennes van Satie, een poëtische Étude-tableaux van Rachmaninov en de fascinerende Suite voor piano van Bartók.

De vleugel die wordt bespeeld is een Belehradek uit 1880 en is gebouwd in Wenen. Het waardevolle instrument is onderdeel van de Sweelinck collectie van het Geelvinck Hinlopen Huis en is in bruikleen gegeven aan de Oldenhof.

Reserveren is noodzakelijk. Dat kunt u doen via info@lentepodiumblokzijl.nl  , Eva Schepers, tel: 0527-202988, email:huubschepers@hetnet.nl en Tine Nouwen, tel: 0527-291784, email:pt.nouwen@planet.nl

 

Afhankelijk van het concert dat u bezoekt kunnen onderstaande kortingen van toepassing zijn. Kortingsregelingen gelden ook voor partners.

- Vrienden Museum Geelvinck
- Mecenas (wanneer u ons een instrument heeft geschonken)
- donateur Pianola Museum (Stichting Nederlands Piano Museum)
- korting met DagjeWeg bon
- donateur Chopin Stichting Nederland
- donateur Wijnhuisfonds
- Vriend Zutphense Musea
- lid EPTA
- lid VVPN
- lid ICOM
- lid ICOMOS
- lid Europa Nostra
- lid Vereniging Rembrandt
- lid Nederlands Clavichord Genootschap
- lid Nederlands Clavecimbel Genootschap
- lid Cultuur & Historisch Platform Zutphen
- lid Platform Zaadmarkt
- lid Nederlandse Pianola vereniging
- lid Harmonium Vereniging Nederland
- lid KVNM
- lid CCN
- lid sKBL
- lid Kon. IGC
- lid Jonge Soos Heerde
- lid van het Gilde ZutphenLocatie

Landgoed De Oldenhof

In Noordwest Overijssel, op het prachtige Hoge Land van Vollenhove, ligt De Oldenhof: de statige havezate, die door Gerhard Sloet omstreeks 1635 werd gebouwd. Sindsdien is de buitenplaats bewoond, verbouwd, vernieuwd, gerestaureerd en verder ontwikkeld. Het huidige landgoed bestaat uit het Huis met voorplein, een gracht, een grote tuin, een sfeervol parkbos, twee boerenhofsteden en landerijen. Met een oppervlakte van 54 hectare vormt het een belangrijk gebied met monumentaal erfgoed. Een beschermde buitenplaats met een grote cultuurhistorische en landschappelijke betekenis. Het landgoed is ondergebracht in een stichting die De Oldenhof als geheel in stand en toegankelijk wil houden.

Lees verder
Oppen Swolle 7
8325 PE Vollenhove