Ruzanna Nahapetjan- sopraan & Nadezda Filippova – piano: Hartstocht door de eeuwen heen

25 maart 2018 | 16.45 uur | Museum het Cromhouthuis, Amsterdam
Deel dit bericht:

Liederen met pianobegeleiding/piano solo

Zang: Ruzanna Nahapetjan (sopraan); piano: Nadezda Filippova.

Een programma met passie
Door alle tijden heen hebben kunstenaars zich laten inspireren door de hartstocht. Veel van de mooiste kunstuitingen zijn voortgekomen uit hartstocht. Dat geldt zeker voor de vele componisten die hun vaak heftige en onstuimige emoties en verlangens op muziek hebben gezet. In dit concert willen wij u meevoeren op een reis door meer dan vier eeuwen muzikale hartstocht, te beginnen met de nog steeds aangrijpende muziek van John Dowland, een componist uit de Engelse renaissance. In Händels cantate komt de dramatiek sterk tot uiting. In de klassieke periode worden de menselijke emoties groots en verfijnd tot uitdrukking gebracht door componisten als Haydn, Beethoven en Mozart. In de Romantiek zetten dichters als Heine en Goethe componisten aan tot het schrijven van hun mooiste liederen.

Ruzanna maakt in het tweede deel van het programma hoorbaar, hoe het thema ‘Hartstocht door de Eeuwen heen’ ook – en misschien wel bij uitstek – verbonden is aan de Spaanse liedkunst. Zij legt daarbij spannende muzikale bruggetjes naar de Hartstocht en Passie, die ook zo kenmerkend is voor de liedkunst van haar geboorteland – Armenië – en de muzikale traditie van daar, die zij als inspiratiebron met zich meedraagt.

Bekijk concertprogramma >Locatie

Museum het Cromhouthuis

Het Cromhouthuis vertelt het verhaal van de roemruchte familie Cromhout, die bijna twee eeuwen lang de panden aan de Herengracht 366-368 bewoonde. Hun huizen zijn vandaag de dag nog net zo imposant en fraai als destijds in de Gouden Eeuw. Het Bijbels Museum bevindt zich op de bovenste verdiepingen.

Lees verder
Herengracht 368
1016 CH Amsterdam


Bezoek website