Duo Merpati: Sinta Wullur & Monique Copper: where East meets West in Music & Song

8 april 2018 | 16.00 uur | virtueel museum Muziek Museum Zutphen, Zutphen
Deel dit bericht:

Duo Merpati bestaat uit componiste Sinta Wullur, zang & piano, samen met Monique Copper, piano.

Al vele jaren treden zij op met programma’s van Westerse en Oosterse composities in Aziatische sfeer, met nadruk op de  Indonesische.
Zo maakten zij bv. eind 2014 een succesvolle tournee naar Bali en Java met een reeks concerten, workshops en masterclasses.

Duo Merpati fungeert als een vredesduif die culturen met elkaar verbindt. Merpati is het Indonesische woord voor duif.

Het duo presenteert muzikale cocktails met elementen van Indiase muziek, Indonesische Gamelan en van Westerse klassieke muziek.

In arrangementen van Tagore liederen, Maleise Pantoens en Tempo Doeloe liederen voor zang en piano. Op twee piano’s spelen zij Gamelan transcripties en ook nog Minimal Music. In de Minimal Music is te horen hoe de link met Gamelan gauw is gelegd.

 

Programma

Tagore                        Vier liederen, arrangementen voor zang en piano

Sinta Wullur                Maleise Pantoens, vertaling Helle Haase

Sinta Wullur                Bali in Blue voor piano solo

Traditioneel                 Twee Javaanse liederen en twee Kroncongs

Sinta Wullur                Samudra, voor zang en piano

pauze

Na de pauze:              Mix van Gamelan en Minimal Music van diverse componisten op twee piano’s

 

Instrumenten: 

Monique en Sinta hebben voor dit concert gekozen voor een Collard en Collard vleugel ca 1840 en een Collard & Collard tafelpiano ca. 1845 – Voor het eest zijn deze twee instrumenten van dezelfde bouwer uit Londen, samen in ons museum te beluisteren!Locatie

virtueel museum Muziek Museum Zutphen

Het Geelvinck Muziek Museum opende op 30 juni 2017 zijn deuren in Huis De Wildeman (voorheen Museum Henriëtte Polak), pal in de historische binnenstad van Zutphen. Dit imposante patriciërshuis met zijn eind 18e eeuwse klassieke gevel, stamt uit de late middeleeuwen. De stijlkamers met historische fortepiano's ademen de sfeer van Beethoven's tijd. Aan deze iconische componist, die volgens sommigen in Zutphen werd geboren, is de tentoonstelling op de 1e verdieping gewijd. Op de 2e verdieping – bij het open depot met restauratieatelier – bevindt zich een schuilkapel uit 1628. Regelmatig vinden er concerten op historische piano's uit de 18e en 19e eeuw plaats. In november 2019 heeft het Muziek Museum de deuren gesloten. Meer over de achtergrond hiervan kunt u lezen op https://muziekmuseumzutphen.nl. U vindt daar ook de:

Virtuele TourZaadmarkt 88
7201 DE Zutphen
020-6390747 / 0642228300

Bezoek website