Duo Sans Souci: Muziek uit de Belle Epoque

28 oktober 2018 | 16.00 uur | Muziek Museum Zutphen, Zutphen
Deel dit bericht:

Duo Sans Souci (viool-piano), bestaande uit Lieke Daniels en Frans van Dalen, is in 2004 opgericht en heeft sindsdien meer dan 400 keer opgetreden waaronder ook recitals in Frankrijk, Duitsland, Engeland en België.

Naast recitals verzorgt Duo Sans Souci ook de muzikale omlijsting van recepties, congressen, diners en exposities.  Het repertoire bestaat uit (licht) klassieke muziek en de salonmuziek zoals die klonk in de ‘Belle Epoque’ en de ‘Roaring Twenties’.

Lieke Daniels
Violiste Lieke Daniels  werd op 16-jarige leeftijd toegelaten tot de vooropleiding van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg bij Jenny Spanoghe, waar ze na het behalen van haar gymnasiumdiploma haar vioolstudie mocht vervolgen in de vakopleiding. In juni 2014 behaalde ze daar cum laude haar bachelordiploma en in 2016 haar masterdiploma met Natalia Gabunia en Wouter Vossen als hoofdvakdocenten.  Lieke is jarenlang concertmeester geweest van zowel het Euregio Jeugd Orkest en het Tilburgs Festival Orkest. Ze bespeelt een viool van Anton Somers uit 2014 met een strijkstok van Robert Pierce.

Frans van Dalen
Pianist Frans van Dalen was als docent piano en repetitor verbonden aan het Hilversum conservatorium. Hij begeleidde de cabaretier Fons Jansen in diens klassieke programma’s (Ongewoon Recital en Kleintje Kunst) en nam een CD op met pianomuziek van Ravel.

Bekijk concertprogramma >Locatie

Muziek Museum Zutphen

Het Geelvinck Muziek Museum opende op 30 juni 2017 zijn deuren in Huis De Wildeman (voorheen Museum Henriëtte Polak), pal in de historische binnenstad van Zutphen. Dit imposante patriciërshuis met zijn eind 18e eeuwse klassieke gevel, stamt uit de late middeleeuwen. De stijlkamers met historische fortepiano's ademen de sfeer van Beethoven's tijd. Aan deze iconische componist, die volgens sommigen in Zutphen werd geboren, is de tentoonstelling op de 1e verdieping gewijd. Op de 2e verdieping – bij het open depot met restauratieatelier – bevindt zich een schuilkapel uit 1628. Regelmatig vinden er concerten op historische piano's uit de 18e en 19e eeuw plaats.

Zaadmarkt 88
7201 DE Zutphen
020-6390747 / 0642228300

Bezoek website