Een wandeling langs de kleine musea in de Jordaan

20 januari 2019 | 11.30 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Drie kleine musea in de Jordaan, het Geelvink Pianola museum, het Theo Thijssen museum en het Multatuli huis bieden u een arrangement voor een onvergetelijk cultureel uitje.

Onder leiding van Cocky Bloemkolk van het Pianola Museum wandelt u van het ene museum naar het andere dwars door de prachtige Jordaan. Op de koop toe krijgt u koffie of thee met iets lekkers en een demonstratie van de befaamde zwembadpas! De wandeling begint in het Geelvinck Pianola Museum aan de Westerstraat  106.

Voor een bezoek aan alle drie musea, incusief wandeling door de Jordaan met Cocky Bloemkolk, en een kopje koffie of thee met koek, rekenen we Euro 20 per persoon.

 

 

[read more="Bekijk het concertprogramma" less="Sluit het concertprogramma"]

De wandeling begint in het Geelvinck Pianola Museum aan de Westerstraat  106.
In dit museum reist u 100 jaar terug in de tijd. U krijgt informatie over de geschiedenis en de werking van de pianola’s en reproductiepiano’s die vanzelf kunnen spelen. Misschien krijgt u de gelegenheid om zelf een rol te trappen. Zo wordt u in een klap concertpianist! Het muziekarchief bestaat uit meer dan 30.000 muziekrollen met allerlei genres. Ook beroemde componisten en pianisten hebben rollen ingespeeld, zoals Debussy en Grieg.  In het Geelvinck Pianola museum speelt muziek de hoofdrol, letterlijk!

Vervolgens wandelt u  naar het Theo Thijssen museum, Eerste Leliedwarsstraat 16. Dit museum is gewijd aan de Amsterdamse schrijver Theo Thijssen (1879-1943), vooral bekend als auteur van de roman Kees de jongen, maar hij was ook vakbondsman en  onderwijzer en politicus. Daarom is het museum ook interessant voor iedereen die belangstelling heeft in sociale geschiedenis en de geschiedenis van Amsterdam.  En voor wie deelneemt aan de wandeling is er een demonstratie van de zwembadpas, het loopje waar Kees de jongen onsterfelijk beroemd mee is geworden!

Eduard Douwes Dekker, bekend geworden onder zijn schrijversnaam Multatuli werd geboren op 2 maart 1820 in een klein huisje aan de Korsjespoortsteeg 20. Onder het genot van Max Havelaarkoffie en thee met koek hoort u hoe hij met zijn roman Max Havelaar in een klap wereldberoemd werd. Zijn geest waart nog rond in het Multatuli  Huis! Hier hoort u zijn pendule tikken. U vindt er zijn bureau met zijn handschrift, zijn persoonlijke bibliotheek in een fraaie vitrinekast, zijn globe, zijn reiskoffertje en de rode chaise longue, de beroemde sofa waarop hij stierf.

[/read]

Boek alvast uw kaartjes / Buy tickets online

Boeking Pianola vast 20.00

Bijdrage à

Onderstaande kortingen zijn niet van toepassing op tickets voor het Beethovenfestival.

Afhankelijk van het concert dat u bezoekt kunnen onderstaande kortingen van toepassing zijn. Kortingsregelingen gelden ook voor partners.
english Depending on the concert you visit various discounts can be applicable, see the list below. Discounts are also applicable for partners.

- Vrienden Museum Geelvinck
- Museumkaarthouders
- IAmsterdam (concerten Pianolamuseum en Cromhouthuis)
- Mecenas (wanneer u ons een instrument heeft geschonken)
- donateur Pianola Museum (Stichting Nederlands Piano Museum)
- donateur Chopin Stichting Nederland
- donateur Wijnhuisfonds
- Vriend Zutphense Musea
- lid EPTA
- lid VVPN
- lid ICOM
- lid ICOMOS
- lid Europa Nostra
- lid Vereniging Rembrandt
- lid Nederlands Clavichord Genootschap
- lid Nederlands Clavecimbel Genootschap
- lid Cultuur & Historisch Platform Zutphen
- lid Platform Zaadmarkt
- lid Nederlandse Pianola vereniging
- lid Harmonium Vereniging Nederland
- lid KVNM
- lid CCN
- lid sKBL
- lid Kon. IGC
- lid Jonge Soos Heerde
- lid van het Gilde Zutphen
- Lid van de Amsterdamsche Kring
- studenten conservatorium en musicologie
- post-master muziekstudenten
- muziekdocentenLocatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam