Feest der poëzie: Van en over Louis Couperus

12 mei 2018 | 20.30 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Een afwisselende voorstelling met werk van en muziek uit het werk van de grootste Nederlandse romanschrijver!
Voordrachtskunstenaar Simon Mulder brengt bekend en minder bekend werk van Louis Couperus; verwacht u fragmenten uit ‘De Berg van Licht’, en de korte verhalen ‘Het spoorwegongeluk’ en ‘Het verbeelde leven’.
U luistert naar een  oude opname van een Couperusvoordracht door voordrachtskunstenaar Albert Vogel jr.
Gastvrouw van het Pianola Museum Marijke Brekelmans treedt op als voordrachtskunstenares met een fragment uit Couperus’ ‘Extaze’; conservator Kasper Janse demonstreert met een daarbij aansluitende rol de werking van een pianola. Samen met Simon Mulder en pianist Daan van de Velde brengt zij een fragment uit ‘Eline Vere’, begeleid door de pianobewerking van Wagners Lohengrin-ouverture, die in datzelfde fragment voorkomt, waardoor verteltijd en vertelde tijd geheel samenvallen.
Daan van de Velde en Simon Mulder presenteren ten slotte de première van een declamatorium voor piano en stem op Couperus’ korte verhaal ‘De Binocle’.

Toegang €15,-, Stadspas en studenten  €12.50

Reserveren aanbevolen. Boek uw kaartjes alvast via het formulier op deze pagina, stuur een e-mail naar info@pianola.nl of bel 020 – 627 96 24.Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam