Feest der Poëzie “Van en over Louis Couperus”

16 maart 2019 | 20.30 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Voordrachtskunstenaar Simon Mulder brengt bekend en minder bekend werk van Louis Couperus; verwacht u fragmenten uit ‘De Berg van Licht’, en het korte verhaal ‘Het verbeelde leven’. U luistert naar een oude opname van een Couperusvoordracht door voordrachtskunstenaar Albert Vogel jr.

Marijke Brekelmans treedt op als voordrachtskunstenares met een fragment uit Couperus’ ‘Extaze’; conservator Kasper Janse demonstreert met een daarbij aansluitende rol de werking van een pianola.

Samen met Simon Mulder en pianist Daan van de Velde brengt zij een fragment uit ‘Eline Vere’, begeleid door de pianobewerking van Wagners Lohengrin-ouverture, die in datzelfde fragment voorkomt, waardoor verteltijd en vertelde tijd geheel samenvallen.

Daan van de Velde en Simon Mulder presenteren ten slotte hun bijzondere declamatorium voor piano en stem op Couperus’ korte verhaal ‘De Binocle’.

Regisseur Aidan Vernee leidt  zijn verfilming van ‘De Binocle’ persoonlijk in, waarna de vertoning volgt; het is de Amsterdamse première!

Tevens zijn naast bier, wijn, fris, koffie en thee Couperus’ favoriete cocktails verkrijgbaar: de Bellini en de Americano.

Toegang €15,-, Stadspas en studenten  €12.50Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam