Geelvinck Salon in het Cromhouthuis: De Bende van Drie met Tightrope

28 mei 2017 | 16.45 uur | Museum het Cromhouthuis, Amsterdam
Deel dit bericht:

Een verfrissend programma, anders dan je gewend bent in de Geelvinck Salon, en daarom een echte aanrader!

De Bende van Drie speelt met improvisatie als sleutel tot verandering.
Voor de pauze een set akoestische muziek, ‘Concert’. Na de pauze ‘Tightrope’, muziek met video als inspiratie. Tightrope is een voorstelling geïnspireerd op het verhaal van Philippe Petit die in 1973 op 400m hoogte tussen de Twin Towers danste.

 

Meer over Tightrope:
De Bende van Drie gaat de samenwerking aan met filmmaker Miranda van der Spek. Beelden worden live achter de muziek geprojecteerd. Niet alleen in de muziek maar ook met het beeld wordt geïmproviseerd.

Tightrope is een voorstelling geïnspireerd op het verhaal van Philippe Petit die in 1973 op 400m hoogte tussen de Twin Towers danste. De absolute passie van Petit voor het koorddansen, voor het één worden met het touw. Koorddansen als kunstvorm. De magie van het balanceren en concentreren. Esthetiek in het volle bewustzijn van het gevaar van de dood: één moment van afwezigheid betekent het einde. Het is die concentratie die de inspiratie gaf voor dit project.

In deze productie vermengt Miranda van der Spek origineel materiaal van koorddansers met eigen voor dit project gemaakte opnamen. Timing en bewerking gebeuren ter plekke. De interactie tussen muziek en beeld, tussen compositie en improvisatie, het spanningsveld tussen concreet en abstract, de wisselwerking tussen ontspanning en opperste concentratie reflecteert de zoektocht naar de perfecte balans.

Onno van Swigchem – concept en compositie
Miranda van der Spek – film, montage en live beeldimprovisatie
de Bende van Drie – muziek.


De Bende van Drie

Onno van Swigchem – saxofoons
Pieter Jan Cramer van den Bogaart – accordeon
Dion Nijland – contrabas

EEN MUZIKALE EENHEID DIE JE BIJ DE KLADDEN VAT

Het viertal neemt je mee op een reis naar de diepte van de ziel van ons bestaan, waar muziek ook werkelijk voor bedoeld is. Het optreden voelt als een groot kado waarbij dankbaarheid en respect de hoofdtoon voeren.

EMILIE CUMMINGS, kunstenaar en winnaar van de London Biennale 2013

 

 

 

 

 

 Locatie

Museum het Cromhouthuis

Het Cromhouthuis vertelt het verhaal van de roemruchte familie Cromhout, die bijna twee eeuwen lang de panden aan de Herengracht 366-368 bewoonde. Hun huizen zijn vandaag de dag nog net zo imposant en fraai als destijds in de Gouden Eeuw. Het Bijbels Museum bevindt zich op de bovenste verdiepingen.

Lees verder
Herengracht 368
1016 CH Amsterdam


Bezoek website