Het Skrjabin Genootschap presenteert: Matthieu Idmtal, piano

28 april 2019 | 17.00 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

De Belgische pianist Matthieu Idmtal heeft een voorliefde voor Russische en romantische muziek met als voornaamste componist Alexander Skrjabin. Zowel pers als publiek prezen zijn markante muzikale persoonlijkheid en loofden zijn fijngevoelige interpretaties.

Zijn laatste album werd in De Nieuwe Muze omschreven als “een van de betere Skrjabinalbums van de laatste tien jaar”. Radio Klara beoordeelde de CD met vijf sterren en schreef; “Het is alleszins een muzikale taal waarin … Matthieu Idmtal zich uistekend thuis in lijkt te voelen.  Hij speelt deze –vaak korte stukken-, met een grote gevoeligheid, met flair en verbeelding, en vooral, met veel poëzie”.

Het Skrjabin Genootschap presenteert pianist Matthieu Idmtal als herinnering aan de sterfdag van Alexander Skrjabin op 27 april 1915. U luistert naar de Valses Brillantes van Chopin, Etudes, Preludes en een Fantaisie van Alexander Skrjabin.

Toegang € 15,–

Bekijk concertprogramma >Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam