Hightea-concert: Presentatie fortepiano liedklas Paul Komen

7 juli 2018 | 16.00 uur | Muziek Museum Zutphen, Zutphen
Deel dit bericht:

Zomeracademie Zutphen
Presentatieconcert van de cursus fortepiano en fortepiano liedklas

Met werken van Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert, Brahms

De fortepiano is de voorloper van onze moderne piano, maar het verschil tussen de instrumenten uit de laat 18e en begin 19e eeuw met die van nu is enorm. Het is dan ook een hele uitdaging voor hedendaagse pianisten om deze instrumenten te bespelen. Paul Komen heeft de afgelopen dagen met pianisten en zangers gewerkt en ze laten merken dat de fortepiano een onmisbare schakel is bij het interpreteren van het romantische (Lied)-repertoire, vanmiddag het klinkend resultaat van zijn cursus.

Highteaconcerten zijn inclusief koffie, thee en zoete en hartige versnaperingen

Zomer Academie Zutphen 2018 Iedere dag authentiek genieten!

De Zomer Academie Zutphen is een vijfdaags muziekevenement – 4 t/m 8 juli 2018 – met masterclasses, presentaties, workshops en concerten, op verschillende prachtige locaties in de stad Zutphen. De focus ligt op de authentieke uitvoeringspraktijk (musici en zangers) voor professionals, conservatoriumstudenten en gevorderde amateurmusici. De workshops en masterclasses zijn natuurlijk toegankelijk voor publiek. Het festival wordt omlijst door optredens – overdag en ’s avonds – van internationale meesters in hun vak. De Zomer Academie Zutphen is een initiatief van één van Nederlands meest geliefde sopranen: Johannette Zomer.

De Zomer Academie Zutphen biedt professionele musici, studenten en gevorderde amateurmusici de kans lessen te ontvangen van prominente meesters zoals hoboïst Marcel Ponseele, celliste Lucia Swart, organist en dirigent Klaas Stok en vele anderen, en zo te werken aan techniek en interpretatie op hun eigen instrument of met hun stem. Maar ook om een breed publiek, op toegankelijke wijze, kennis te laten maken met het instuderen en uitvoeren van klassieke muziek in het algemeen.

Onderstaande kortingen zijn niet van toepassing op tickets voor het Beethovenfestival.

Afhankelijk van het concert dat u bezoekt kunnen onderstaande kortingen van toepassing zijn. Kortingsregelingen gelden ook voor partners.
english Depending on the concert you visit various discounts can be applicable, see the list below. Discounts are also applicable for partners.

- Vrienden Museum Geelvinck
- Museumkaarthouders
- IAmsterdam (concerten Pianolamuseum en Cromhouthuis)
- Mecenas (wanneer u ons een instrument heeft geschonken)
- donateur Pianola Museum (Stichting Nederlands Piano Museum)
- donateur Chopin Stichting Nederland
- donateur Wijnhuisfonds
- Vriend Zutphense Musea
- lid EPTA
- lid VVPN
- lid ICOM
- lid ICOMOS
- lid Europa Nostra
- lid Vereniging Rembrandt
- lid Nederlands Clavichord Genootschap
- lid Nederlands Clavecimbel Genootschap
- lid Cultuur & Historisch Platform Zutphen
- lid Platform Zaadmarkt
- lid Nederlandse Pianola vereniging
- lid Harmonium Vereniging Nederland
- lid KVNM
- lid CCN
- lid sKBL
- lid Kon. IGC
- lid Jonge Soos Heerde
- lid van het Gilde Zutphen
- Lid van de Amsterdamsche Kring
- studenten conservatorium en musicologie
- post-master muziekstudenten
- muziekdocentenLocatie

Muziek Museum Zutphen

Het Geelvinck Muziek Museum opende op 30 juni 2017 zijn deuren in Huis De Wildeman (voorheen Museum Henriëtte Polak), pal in de historische binnenstad van Zutphen. Dit imposante patriciërshuis met zijn eind 18e eeuwse klassieke gevel, stamt uit de late middeleeuwen. De stijlkamers met historische fortepiano's ademen de sfeer van Beethoven's tijd. Aan deze iconische componist, die volgens sommigen in Zutphen werd geboren, is de tentoonstelling op de 1e verdieping gewijd. Op de 2e verdieping – bij het open depot met restauratieatelier – bevindt zich een schuilkapel uit 1628. Regelmatig vinden er concerten op historische piano's uit de 18e en 19e eeuw plaats.

Zaadmarkt 88
7201 DE Zutphen
020-6390747 / 0642228300

Bezoek website