La Corde Vibrante, duetto tussen fortepiano en gitaar

1 juni 2018 | 20.00 uur | Muziek Museum Zutphen, Zutphen
Deel dit bericht:

Fortepianiste Kaoru Iwamura en gitarist Dario Macaluso laten de snaren trillen in ‘La Corde Vibrante’, een duetto voor fortepiano en gitaar. Zij spelen stukken van onder andere Tomasso Giordani, Ferdinando Carulli en Anton Diabelli.
Kaoru bespeelt een Heilmann fortepiano uit 1790 en Dario neemt zijn 19e eeuwse gitaar mee.

La Corde Vibrante
Duo La Corde Vibrante bestaat uit de Japanse fortepianiste Kaoru Iwamura en de Italiaanse gitarist Dario Macaluso. Het duo speelt muziek voor gitaar en fortepiano uit de 18e en 19e eeuw. De mix van historische gitaar en piano zorgt voor een intieme atmosfeer in de zaal.

In 2013 bracht La Corde Viblante een cd uit met de geljknamige titel ‘La Corde Vibrante’ (“trillende snaren”). Daarna volgde een cd-presentatie tournee in Japan langs o.a. het Hamamatsu museum of musical instruments, Palacios de la guitarra in Ishioka en Escudo Hall in Ushiku. Eerder trad het duo op in het Fenton House (Londen), een muziekfestival in Sardinië en de concertserie van Antonio Il Verso in Sicilië (Italië). In Nederland waren ze eerder te bewonderen tijdens het Honig Breethuis Pianoforte Festival in Zaandijk, Zael in Meppel, de Geelvinck Salon en Pianola Museum in Amsterdam.

Bekijk concertprogramma >

Onderstaande kortingen zijn niet van toepassing op tickets voor het Beethovenfestival.

Afhankelijk van het concert dat u bezoekt kunnen onderstaande kortingen van toepassing zijn. Kortingsregelingen gelden ook voor partners.
english Depending on the concert you visit various discounts can be applicable, see the list below. Discounts are also applicable for partners.

- Vrienden Museum Geelvinck
- Museumkaarthouders
- IAmsterdam (concerten Pianolamuseum en Cromhouthuis)
- Mecenas (wanneer u ons een instrument heeft geschonken)
- donateur Pianola Museum (Stichting Nederlands Piano Museum)
- donateur Chopin Stichting Nederland
- donateur Wijnhuisfonds
- Vriend Zutphense Musea
- lid EPTA
- lid VVPN
- lid ICOM
- lid ICOMOS
- lid Europa Nostra
- lid Vereniging Rembrandt
- lid Nederlands Clavichord Genootschap
- lid Nederlands Clavecimbel Genootschap
- lid Cultuur & Historisch Platform Zutphen
- lid Platform Zaadmarkt
- lid Nederlandse Pianola vereniging
- lid Harmonium Vereniging Nederland
- lid KVNM
- lid CCN
- lid sKBL
- lid Kon. IGC
- lid Jonge Soos Heerde
- lid van het Gilde Zutphen
- Lid van de Amsterdamsche Kring
- studenten conservatorium en musicologie
- post-master muziekstudenten
- muziekdocentenLocatie

Muziek Museum Zutphen

Het Geelvinck Muziek Museum opende op 30 juni 2017 zijn deuren in Huis De Wildeman (voorheen Museum Henriëtte Polak), pal in de historische binnenstad van Zutphen. Dit imposante patriciërshuis met zijn eind 18e eeuwse klassieke gevel, stamt uit de late middeleeuwen. De stijlkamers met historische fortepiano's ademen de sfeer van Beethoven's tijd. Aan deze iconische componist, die volgens sommigen in Zutphen werd geboren, is de tentoonstelling op de 1e verdieping gewijd. Op de 2e verdieping – bij het open depot met restauratieatelier – bevindt zich een schuilkapel uit 1628. Regelmatig vinden er concerten op historische piano's uit de 18e en 19e eeuw plaats.

Zaadmarkt 88
7201 DE Zutphen
020-6390747 / 0642228300

Bezoek website