Kaoru’s Magipodium: pianofeest voor kinderen van 6 tot 99 – middagvoorstelling

29 december 2018 | 14.30 uur | Muziek Museum Zutphen, Zutphen
Musicus/ensemble: Kaoru Iwamura – fortepiano 

Deel dit bericht:

Kaoru’s MagiPodium

Dit weekend komt Kaoru’s MagiPodium naar Zutphen. Dit pianofeest voor iedereen van 6 tot 99 ging eerder dit jaar in première in het Geelvinck Pianola Museum in Amsterdam. Daar was het drie keer uitverkocht, dus boek snel uw tickets!

Een magische brief van Mozart ….

Er staat een koffer op het podium. Kaoru neemt ons mee op een reis door de tijd met vrolijke dansstukken en een magische brief van Mozart. Zij vertelt over de muziekstukken waar je naar luistert en speelt op een bijzondere fortepiano gebouwd door Matthäus Heilmann in Mainz omstreeks 1780-1790. Pianomuziek klonk in die tijd heel anders dan nu. Bij Kaoru’s fortepianofeest kun je horen hoe een originele piano klinkt uit de tijd van Mozart! Er is ook muziek van Haydn en Beethoven. Je luistert o.a. naar “Fantasia” (circus), “Pathetique”, menuetten en variaties op “Olifantje in het bos”. Kaoru’s Magipodium is een interactief concert voor jong en oud!

 

Er zijn twee uitvoeringen: past het u niet om 14.30 uur, klik dan hier voor de uitvoering om 11.30 uur.Locatie

Muziek Museum Zutphen

Het Geelvinck Muziek Museum opende op 30 juni 2017 zijn deuren in Huis De Wildeman (voorheen Museum Henriëtte Polak), pal in de historische binnenstad van Zutphen. Dit imposante patriciërshuis met zijn eind 18e eeuwse klassieke gevel, stamt uit de late middeleeuwen. De stijlkamers met historische fortepiano's ademen de sfeer van Beethoven's tijd. Aan deze iconische componist, die volgens sommigen in Zutphen werd geboren, is de tentoonstelling op de 1e verdieping gewijd. Op de 2e verdieping – bij het open depot met restauratieatelier – bevindt zich een schuilkapel uit 1628. Regelmatig vinden er concerten op historische piano's uit de 18e en 19e eeuw plaats.

Zaadmarkt 88
7201 DE Zutphen
020-6390747 / 0642228300

Bezoek website