Laureaten Geelvinck Fortepiano Concours 2015 èn Winnaars MAf 2016: Viacheslav Shelepov en Naruhiko Kawaguchi

20 oktober 2016 | 20.00 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Een recital met twee kersverse prijswinnaars van het Internationale Musica Antiqua Festival in Brugge, eerder dit jaar.

Viacheslav Shelepov nam ook deel aan het Geelvinck Fortepiano Concours 2015 en was de winnaar van de Stanley Hoogland Square Piano Award. Naruhiko Kawaguchi was de derde laureaat van het Geelvinck Fortepiano Concours 2015.

 

Musica Antiqua festival / MAf Brugge 2016
Afgelopen augustus wonnen zij samen, Ex Aequo, de Tweede Prijs van het prestigieuze MAf / Musica Antiqua Fortepiano Concours in Brugge – al voor het 53ste jaar een van de meest toonaangevende festivals voor Oude Muziek in de wereld.

 

Laureaten-recital in het Pianola Museum
Vanavond speelt Viacheslav muziek van Mozart en de zonen van Bach – tijdgenoten op het snijvlak van Barok en Romantiek, waar ook Beethoven toe behoort.

Naruhiko pakt na de pauze Beethoven weer op en duikt verder de 19de eeuw in met Franz Schubert, een echte ‘Romanticus’.

 

Programma Viacheslav Shelepov:

Johann Christian Bach: Sonata in c minor, op. 17-2
Wilhelm Friedemann Bach: Fantasia in e minor, F. 21
Ludwig van Beethoven: Sonata in d minor, op. 31-2 “The Tempest”
Programma Naruhiko Kawaguchi:

Ludwig van Beethoven – Piano Sonata No.25 G-dur op. 79
Franz Schubert – Four Impromptus D. 899

Breng de Mesenliches Fortepiano weer tot leven!

Kijk op www.voordekunst.nl/fortepiano hoe u kunt meehelpen deze zeldzame historische piano weer bespeelbaar te maken, zodat u straks ook kunt genieten van de prachtige klanken van deze Mesenliches Fortegrand uit 1820!

CORONA PROTOCOL PIANOLA MUSEUM

Van harte welkom in het Pianola Museum. Wij doen onze uiterste best om te voldoen aan de maatregelen van het RIVM. Aan u als concertbezoeker vragen wij uw medewerking (voor uw eigen veiligheid, die van uw mede-bezoekers, optredende artiest en museummedewerkers). Houd anderhalve meter afstand van bezoekers die niet tot uw gezelschap behoren, in het museum is het dragen van een mondkapje verplicht. De garderobe is niet toegankelijk, uw jas en tas kunt u meenemen in de muzieksalon. De stoelen in de muzieksalon zijn genummerd. Wij verzoeken u van de aan u toegewezen stoelen gebruik te maken. Uw drankje kan mee naar binnen, ook in de pauze is het toegestaan een drankje te halen. Vermijd contactmomenten bij het toilet en in het cafe, bezoek deze plaatsen een voor een. Volg altijd de aanwijzingen van de vrijwilligers en medewerkers van het museum.Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam