Leyster Piano Trio

25 mei 2019 | 20.15 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Het Leyster Piano Trio bestaat uit Saskia Otto, viool, Alice Gott, cello en Ivana Alkovic, piano. We voelen ons vereerd met het optreden van dit internationaal vermaarde trio in onze muzieksalon!

U luistert naar werken van Haydn, Beethoven, Rachmaninoff en Shostakovich.

Toegang €15,- , Stadspas en studenten  €12,50

Saskia Otto 
Saskia Otto (1987) werd in Amsterdam geboren en begon op vijfjarige leeftijd met vioolspelen. Zij studeerde in Londen, New York en Amsterdam waar zij haar Mastersopleiding afrondde bij Vera Beths. Zij volgde de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest en is sinds augustus 2018 in vaste dienst bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest als tweede plaatsvervangend concertmeester. Ze is gastaanvoerder tweede violen bij oa het London Symphony Orchestra en remplaceert regelmatig bij Amsterdam Sinfonietta en Het Koninklijk Concertgebouworkest. Zoveel als mogelijk speelt ze hiernaast ook kamermuziek, in binnen- en buitenland.

Alice Gott
Alice Gott begon met cello spelen  op vijfjarige leeftijd. Ze werd toegelaten tot de klas van Euan Murdoch in het ‘Young Musicians Programme’ aan de New Zealand School of Music. Na het behalen van haar diploma bij Edith Salzmann aan de universteit van Canterbury vervolgde zij haar studie aan de Hochschule für Musik in Detmold bij Xenia Jankovic.
Zowel als solist als lid van het Lazarus strijkkwartet won Alice vele internationale prijzen en beurzen, en wordt ze veelvuldig gevraagd op internationale kamermuziekfestivals. In 2017 sloot ze het prestigieuze ‘Quartet Masters Programme’ af in Hannover, Duitsland, bij Prof. Oliver Wille.
Momenteel woont Alice in Nederland en speelt ze regelmatig kamermuziekconcerten met het Lazarus strijkkwartet, het Leyster pianotrio en speelt ze vaak mee met Amsterdam Sinfonietta, het London Cello Orchestra en de Kammerakademie in Potsdam.

Ivana Alkovic
De Servische pianiste Ivana Alkovic begon haar pianostudie op zevenjarige leeftijd. Als leerling van professor Jokut Mihailovic ontving zij haar Bachelor titel met onderscheiding aan de universiteit voor muziek te Belgrado. Daarna vervolgde zij haar studie op uitnodiging van de beroemde pianist Paul Gulda aan de universiteit voor muziek en uitvoerende kunsten te Wenen. Aldaar behaalde zij haar Bachelor en Master titels als leerling van professor Roland Keller, waarna zij nog een Post-Graduate opleiding bij de vermaarde Em. Professor Noel Flores volgde.
Zowel haar virtuositeit als haar muzikale rijpheid werden geprezen op verscheidene concerten en concoursen. Zo ontving zij op het prestigieuze Sergei Rachmaninoff pianoconcours te Morcone(It.) een extra onderscheiding voor haar uitgebreide Rachmaninoff repertoire en haar emotioneel geladen interpretaties van zijn werken, evenals een speciale prijs voor de meest virtuoze uitvoering daarvan in de finale. Verder won zij vele prijzen op diverse nationale en internationale concours.
Naast haar liefde voor het solo piano repertoire is Ivana Alkovic tevens een veelgevraagd kamermusicus in alle mogelijke bezettingen. Samen met haar man Maarten den Hengst vormt zij het pianoduo Amacord. Piano duo Amacord maakte concertreizen in 2018 naar Sri Lanka, Oostenrijk, Servie en Frankrijk. Ivana speelt ook regelmatig met het Leyster Piano Trio.

 

 english

Haydn – Piano Trio No. 39 “Gypsy Rondo”

Beethoven – Op. 70 No. 1 “Ghost”

Rachmaninoff – Trio élégiaque No. 1

Shostakovich – Piano Trio No. 2

Bekijk concertprogramma >Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam