Liedklas van het Conservatorium van Amsterdam – duo’s zang en fortepiano – met Lieder van Robert Schumann

17 februari 2019 | 14.00 uur | Kerkzaal Luthermuseum in de Wittenberg, Amsterdam
Deel dit bericht:

Robert Schumann Lieder

Robert Schumann neemt een centrale plaats in de geschiedenis van het Duitse Lied in: hij heeft niet alleen werken van de meest prominente dichters uit de Romantische periode op muziek gezet – Heine, Goethe, Chamisso, Eichendorff – maar ook een grote bijdrage geleverd, waar het de ontwikkeling van de ‘Liederencyclus’ betreft – een vorm die eerder door Schubert gestalte kreeg.

Liedklas van het Conservatorium van Amsterdam

Via zijn meest gewaardeerde en bewonderde cycli zullen studenten van het Conservatorium van Amsterdam u naar verre landen brengen, waar de romantiek nooit ver weg is en iedere zonsondergang van heimwee vervuld is, waar pijn en verlangen de onvermijdelijke contrapunten van de Liefde zijn, en de natuur onze meest verborgen gevoelens intiem reflecteert.

Duowerk zanger en pianist

De rollen van zanger en pianist worden bij Schumann meer en meer gelijkwaardig en met elkaar vervlochten. Het verheugt ons zeer dat wij het resultaat van ons werk in de Liedklas, waar het onder andere gaat om ‘duowerk’ en de rol van beide duopartners, in de prachtige kerkzaal van het Luther Museum en op een, voor het repertoire uit Schumanns tijd zo geweldig geschikt instrument als de daar aanwezige Streichervleugel uit 1867, kunnen laten horen.

Coaches: Olga Paschchenko en Jean-Baptiste Milon

De Liedklas wordt ge-coacht in uitvoering en presentatie door Olga Paschchenko en Jean-Baptiste Milon, verbonden als docent aan het Conservatorium van Amsterdam.Locatie

Kerkzaal Luthermuseum in de Wittenberg

Luther Museum in de Wittenberg De Geelvinck Salon heeft een nieuw onderdak gevonden in het gebouw, waar sinds juni  2019 het Luther Museum in is gevestigd, ook bekend als de Wittenberg. Deze naam is een verwijzing naar de stad waar Luther eens zijn stellingen bekend maakte. Het gebouw, dat dateert uit 1772, bevindt zich in de Plantagebuurt, tussen Weesperstraat en Roetersstraat, op de hoek, waar Nieuwe Kerkstraat en Nieuwe Keizersgracht samenkomen. Het adres van het Luther Museum en de kerkzaal is Nieuwe Keizersgracht 570.

Lees verder
Nieuwe Keizersgracht 570
1018 VG Amsterdam