Micha Molthoff, viool en Daniël van Zweden, piano: volgeboekt!

12 januari 2020 | 17.00 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Violist Micha Molthoff en pianist Daniël van Zweden spelen op virtuoze wijze bekende klassieke, Roemeense, Joodse en Hongaarse thema’s. Een verrassend concert van een fenomenaal duo!

Micha Molthoff is violist, componist en muzikale duizendpoot: hij speelt alle muziek waar een viool aan te pas komt en componeert voor film, theater en moderne dans. Hij speelde met het Concertgebouworkest, het Asko-Schönberg Ensemble, Herman van Veen, het Mondriaan Kwartet, Van Dik Hout, Ute Lemper en Toon Hermans, speelde op het Grachtenfestival en op talloze plekken in Europa, Amerika, Australië en Azië.

Sinds kort speelt hij weer samen met Daniël van Zweden, gerenommeerd pianist, met wie hij in 1995 een cd opnam met zijn zigeunerkwartet. Daniël van Zweden is van grote invloed geweest op de muziekcarrière van zijn beroemde zoon Jaap van Zweden en vele andere musici. Hij speelde zelf ook op talloze plekken in Europa met beroemde orkesten van onder andere Pali Lakatos en Lajos Veres.

Micha Molthoff bespeelt een door Jamie Lazzara in Florence gebouwde viool uit 1996. Zij bouwde deze Guarneri kopie ook voor Itzhak Perlman die hem dikwijls op concerten bespeeld. Barack Obama wist Lazzara ook te vinden in de Via Dei Leoni en bestelde voor zijn vioolspelende dochter een instrument.

Website Micha Molthoff: www.michamolthoff.com

Toegang €15,-

CORONA PROTOCOL PIANOLA MUSEUM

Van harte welkom in het Pianola Museum. Wij doen onze uiterste best om te voldoen aan de maatregelen van het RIVM. Aan u als concertbezoeker vragen wij uw medewerking (voor uw eigen veiligheid, die van uw mede-bezoekers, optredende artiest en museummedewerkers). Houd anderhalve meter afstand van bezoekers die niet tot uw gezelschap behoren. De garderobe is niet toegankelijk, uw jas en tas kunt u meenemen in de muzieksalon. De stoelen in de muzieksalon zijn genummerd. Wij verzoeken u van de aan u toegewezen stoelen gebruik te maken. Uw drankje kan mee naar binnen, ook in de pauze is het toegestaan een drankje te halen. Vermijd contactmomenten bij het toilet en in het cafe, bezoek deze plaatsen een voor een. Volg altijd de aanwijzingen van de vrijwilligers en medewerkers van het museum.

Uitverkocht / Sold out!


Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam