Minifestival: 24 Preludia

22 juni 2019 | 20.00 uur | Muziek Museum Zutphen, Zutphen
Deel dit bericht:

Een programma met 24 nieuwe en gloednieuwe preludes, uitgevoerd op drie achtereenvolgende dagen, gecomponeerd door eigentijdse vaderlandse componisten, naar analogie van die van J.S. Bach uit het Wohltemperierte Klavier deel I. Tijdens elk concert wordt eerst de prelude van Bach van rond 1722 gespeeld.

Volkskrant: “… een avontuurlijk concert, plus een aardige dwarsdoorsnede van het vaderlands componeren…”

Stichting Pianoconcerten organiseert concerten voor Jacqueline voorheen Frederique. Ze studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Door haar samenwerking met andere muzikanten, videokunstenaars, mimers en beeldend kunstenaars ontstaan vaak bijzondere concerten.

Na vele muziekfilmexperimenten (YouTube) toerde ze door het land met een film- en pianoprogramma op de jazzy muziek van Nicolai Kapustin: Play it again Fred!, en de Jukebox van Bach (ook als kinderprogramma).

Minifestival 21-22-23 juni

Op drie achtereenvolgende dagen: vrijdagavond 21, zaterdagmiddag en -avond 22 en zondagmiddag 23 juni, worden Bach’s 24 Preludia uit het Wohltemperierte Klavier uit 1722 uitgevoerd, waar 24 vaderlandse en eigentijdse componisten een antwoord op hebben geschreven.

Passepartout

Bij een festival – ook een minifestival – hoort een Passepartout met een aanzienlijke korting voor wie alle vier concerten mee wil maken.

  • – passepartout Minifestival 24 Preludia regulier: €36
  • – passepartout Minifestival 24 Preludia met korting: €30
  • – passepartout Minifestival 24 Preludia jongeren: €24

 

24preludia.nl

Bekijk concertprogramma >Locatie

Muziek Museum Zutphen

Het Geelvinck Muziek Museum opende op 30 juni 2017 zijn deuren in Huis De Wildeman (voorheen Museum Henriëtte Polak), pal in de historische binnenstad van Zutphen. Dit imposante patriciërshuis met zijn eind 18e eeuwse klassieke gevel, stamt uit de late middeleeuwen. De stijlkamers met historische fortepiano's ademen de sfeer van Beethoven's tijd. Aan deze iconische componist, die volgens sommigen in Zutphen werd geboren, is de tentoonstelling op de 1e verdieping gewijd. Op de 2e verdieping – bij het open depot met restauratieatelier – bevindt zich een schuilkapel uit 1628. Regelmatig vinden er concerten op historische piano's uit de 18e en 19e eeuw plaats. In november 2019 heeft het Muziek Museum de deuren gesloten. Meer over de achtergrond hiervan kunt u lezen op https://muziekmuseumzutphen.nl. U vindt daar ook de:

Virtuele TourZaadmarkt 88
7201 DE Zutphen
020-6390747 / 0642228300

Bezoek website