Mkhitar Ghazaryan, een bijzondere pianist met een bijzonder verhaal

14 juni 2019 | 20.15 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Mkhitar Ghazaryan komt uit Armenië. Vanwege de politieke toestand in zijn geboorteland vluchtte hij met zijn gezin 8 jaar geleden naar Nederland. Hij begon met piano spelen toen hij 13 jaar was. Het was de droom van zijn ouders dat hun zoon concertpianist zou worden. Hij is de enige in zijn familie die iets met muziek heeft, zelf hebben zijn ouders  geen verstand van klassieke muziek.

Alles wat Mkhitar Ghazaryan tot nu toe bereikt heeft is het resultaat van een hele bijzondere ontdekkingsreis. Hij gelooft sterk in de kracht van muziek, ook dat muziek niet zo maar in zijn leven is gekomen maar dat hij een hele belangrijke taak heeft in de muziekwereld. Hij heeft een spirituele boodschap en beschouwt muziek als iets van God, met wie hij de luisteraar in contact wil brengen, zoals hij muziek hoort in heel Zijn schepping.

Als gevolg van zijn vlucht moest Mkhitar  8 jaar lang wachten op een verblijfsvergunning, nooit had hij een eigen studieruimte. Maar de moeilijkheden hebben een hele bijzondere musicus van hem gemaakt. Er gebeurden wonderen die hem verder hielpen. Zijn eindexamen van zijn bachelor opleiding werd beschouwd als een voorbeeld voor de hele commissie en de conservatoria.

Het Pianola Museum is het startpunt van een tour met zijn verhaal en pianospel langs verschillende mooie concertzalen in Nederland. Mkhitar Ghazaryan ziet ernaar uit om zich verder aan de wereld te presenteren,

Vanavond luistert u naar zijn geschiedenis en muziek. De pianist hoopt op het volgende wonder, de verwezenlijking van een eigen studieruimte, die hij nooit had en die essentieel is voor zijn verdere ontwikkeling als mens en als musicus. Woorden schieten tekort bij de Armeense pianist Mkhitar Ghazaryan, dit moet u meemaken.

Home

Toegang €15,- , Stadspas en studenten  €12,50

 

 

Bekijk concertprogramma >Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam