‘Mozarts Verjaardag’ met I Musici Giovani en Julia Nefedov – piano & Jorgos Andreadis – altviool: Mendelssohn, J.C. Bach, Elgar en natuurlijk Mozart!

27 januari 2019 | 16.45 uur | Kerkzaal Luthermuseum in de Wittenberg, Amsterdam
Deel dit bericht:

Let op: Rij- en parkeerinstructie voor de Nieuwe Keizersgracht:
deze is tot na dit weekend afgesloten voor autoverkeer. (Betaald!) parkeren is mogelijk in de buurt van het Hortusplantsoen. Het Luther Museum, Nieuwe Keizergsracht 570, is te bereiken vanaf de Roeterstraat

 

Mozarts Verjaardag:
Wolfgang Amadeus Mozart is geboren op 27 januari 1756 in Salzburg. Ter ere van Mozarts verjaardag treedt het strijkersensemble ‘I Musici Giovani’ uit Den  Haag, samen met de 12-jarige winnares van het Steinway Concours 2018, Julia Nefedov en de 21 jarige altviolist Jorgos Andreadis, op met een verjaardagsconcert, op 27 januari 2018 in de Kerkzaal van het Luther Museum. De muzikale leiding heeft barokviolist en dirigent Harry van der Meer.

 

Programma:

Felix Mendelssohn (1809-1847) – Sinfonia no. 2 in D
deel I. Allegro

W.A. Mozart (1756-1791) –  pianoconcert KV 414
Allegro – Andante – Rondeau. Allegretto

J. Chr. Bach (1735-1782) / Henri Casadesus (1879-1947)altvioolconcert in c
Allegro – Adagio molto espressivo –  Allegro di molto energico (mmv Axel Wenstedt orgelcontin

 E. Elgar (1857-1934)Serenade voor strijkers in e op.20
 Allegro piacevole – Larghetto – Allegretto

 

“I Musici Giovani”
Het Strijkersensemble “I Musici Giovani” bestaat uit aanstormend klassiek muzikaal talent tussen 14 en 16 jaar van de “Vereniging Hofstads Jeugdorkest” (VHJO) uit Den Haag, het oudste jeugdorkest ter wereld, opgericht in 1923. De ensemble leden worden geselecteerd uit het grootste orkest binnen de vereniging, het Jeugdorkest voor jeugd tussen 15 en 25 jaar. Diverse ensembleleden zitten in de Talentenklassen van de Conservatoria in Den Haag en Amsterdam.
I Musici Giovani speelde recent ism organist Axel Wenstedt in Duitsland (Eisenach, Weimar, Meiningen, Arnstadt). Zie www.imgtour.de en  www.facebook.com/imgtour2018  en  www.hofstadsjeugdorkest.nl/orkesten/strijkersensemble.

Barokviolist en dirigent Harry van der Meer – speelde vele jaren in de orkesten van bekende barokdirigenten – geeft nog veel masterclasses en lezingen en dirigeert enkele conservatoriumjeugdorkesten in Den Haag, oa www.latempesta.nl.In 2018 gaf hij les aan de strijkers van het jeugdorkest van de Wiener Philharmoniker en het Jeugdorkest in Toulouse.


Julia Nefedov( 12) won in april 2018 de finale van het Steinway pianoconcours gehouden in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Julia begon op haar derde op gehoor piano te spelen en daarna begon ze met haar eerste pianolessen. Op haar zesde behaalde de tweede prijs op het Princes Christina Junior Concours in de categorie t/m 8 jaar, op haar zevende speelde ze in de halve finale van de Rotterdamse Piano3daagse in De Doelen, op haar achtste kreeg ze de tweede prijs in de finale van De Muziekwedstrijd voor kinderen t/m 12 jaar, deed mee aan de show Superkids van RTL4 en werd toegelaten tot de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. Daar studeert ze met veel plezier al twee jaar bij Marianne Boer. Ze volgde ook master classes bij Mila Baslavskaja, Marcel Baudet, Willem Brons en Nino Gvetadze. Julia speelt thuis op een Yamaha vleugel, aan haar in bruikleen gegeven door Geelvinck Museum Zutphen www.geelvinck.nl

 

Jorgos Andreadis (21) studeert voor zijn Master Technische Informatica TU Delft, en is daarnaast actief in verschillende orkesten en ensembles. Speelde vanaf zijn 6viool (bij Marga Limburg) later altviool (bij  Sidonie Riha), slagwerk (oa marimba) bij Ruud Mourik en Paula Brouwer. Hij is momenteel aanvoerder altviolen bij I Musici Giovani (DenHaag) en Krashna Musica Delft olv. Daan Admiraal en Lucas Vis. Eerder was hij concertmeester Jeugdorkest Den Haag, concertmeester en aanvoerder slagwerk-sectie Juniorenorkest Den Haag, recent concertmeester Krashna Matthaus en Messiah orkesten. Speelde viool, altviool en slagwerk in diverse orkesten, oa Collegium Musicum Traiectum, barokmuziek olv Paulien Kostense en Gilles Michels. Speelde in strijkkwartet, pianotrio, pianokwintet, en volgde kwartet-masterclasses (Benzion Shamir). Speelde soloconcert altviool: met I Musici Giovani zomer 2018 Eisenach Meiningen Arnstadt Weimar,  en ook CM von Weber met jeugdorkest. Componeerde een Andantino for Strings (strijktrio).

Bekijk concertprogramma >Locatie

Kerkzaal Luthermuseum in de Wittenberg

Luther Museum in de Wittenberg De Geelvinck Salon heeft een nieuw onderdak gevonden in het gebouw, waar sinds juni  2019 het Luther Museum in is gevestigd, ook bekend als de Wittenberg. Deze naam is een verwijzing naar de stad waar Luther eens zijn stellingen bekend maakte. Het gebouw, dat dateert uit 1772, bevindt zich in de Plantagebuurt, tussen Weesperstraat en Roetersstraat, op de hoek, waar Nieuwe Kerkstraat en Nieuwe Keizersgracht samenkomen. Het adres van het Luther Museum en de kerkzaal is Nieuwe Keizersgracht 570.

Lees verder
Nieuwe Keizersgracht 570
1018 VG Amsterdam