‘Mozarts Verjaardag’ met I Musici Giovani en Julia Nefodov – piano & Jorgos Andreadis – altviool: Mendelssohn, J.C. Bach en natuurlijk Mozart!

27 januari 2019 | 16.45 uur | Kerkzaal Luthermuseum in de Wittenberg, Amsterdam
Deel dit bericht:

Wolfgang Amadeus Mozart is geboren op 27 januari 1756 in Salzburg. Ter ere van Mozarts verjaardag treedt het strijkersensemble ‘I Musici Giovani’ uit Den  Haag, samen met de 11-jarige winnares van het Steinway Concours 2018, Julia Nefodov en de 21 jarige altviolist Jorgos Andreadis, op met een verjaardagsconcert, op 27 januari 2018 in de Kerkzaal van het Luther Museum. De muzikale leiding heeft barokviolist en dirigent Harry van der Meer.

 

Programma:

J. Chr. Bach (1735-1782) / Henri Casadesus (1879-1947)altvioolconcert in c
Allegro – Adagio molto espressivo –  Allegro di molto energico (mmv Axel Wenstedt orgelcontinuo)

W.A. Mozart (1756-1791) –  pianoconcert KV 414
Allegro – Andante – Rondeau. Allegretto

 Felix Mendelssohn (1809-1847) – Sinfonia no. 2 in D 
Allegro – Andante – Allegro vivace

 

Het Strijkersensemble “I Musici Giovani” bestaat uit aanstormend klassiek muzikaal talent tussen 14 en 16 jaar van de “Vereniging Hofstads Jeugdorkest” (VHJO) uit Den Haag, het oudste jeugdorkest ter wereld, opgericht in 1923. De ensemble leden worden geselecteerd uit het grootste orkest binnen de vereniging, het Jeugdorkest voor jeugd tussen 15 en 25 jaar. I Giovanni speelde recent ism organist Axel Wenstedt in Duitsland (Eisenach, Weimar, Meiningen, Arnstadt). Zie www.imgtour.de en  www.facebook.com/imgtour2018  en  www.hofstadsjeugdorkest.nl/orkesten/strijkersensemble.

Barokviolist en dirigent Harry van der Meer speelde vele jaren in de orkesten van Philip Herreweghe en Ton Koopman, geeft nog veel masterclasses en lezingen en dirigeert enkele conservatoriumjeugdorkesten in Den Haag, oa www.latempesta.nl.In 2018 gaf hij les aan de strijkers van het jeugdorkest van de Wiener Philharmoniker en het Jeugdorkest in Toulouse.

 

Julia Nefedov( 11) won in april 2018 de finale van het Steinway pianoconcours gehouden in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Julia begon op haar derde op gehoor piano te spelen en daarna begon ze met haar eerste pianolessen. Op haar zesde behaalde de tweede prijs op het Princes Christina Junior Concours in de categorie t/m 8 jaar, op haar zevende speelde ze in de halve finale van de Rotterdamse Piano3daagse in De Doelen, op haar achtste kreeg ze de tweede prijs in de finale van De Muziekwedstrijd voor kinderen t/m 12 jaar, deed mee aan de show Superkids van RTL4 en werd toegelaten tot de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. Daar studeert ze met veel plezier al twee jaar bij Marianne Boer. Ze volgde ook master classes bij Mila Baslavskaja, Marcel Baudet, Willem Brons en Nino Gvetadze. Julia speelt thuis op een Yamaha vleugel, aan haar in bruikleen gegeven door Geelvinck Museum Zutphen www.geelvinck.nl

 

Jorgos Andreadis (21) studeert voor zijn Master Technische Informatica TU Delft, en is daarnaast actief in verschillende orkesten en ensembles. Speelde vanaf zijn 6viool (bij Marga Limburg) later altviool (bij  Sidonie Riha), slagwerk (oa marimba) bij Ruud Mourik en Paula Brouwer. Hij is momenteel aanvoerder altviolen bij I Musici Giovani (DenHaag) en Krashna Musica Delft olv. Daan Admiraal en Lucas Vis. Eerder was hij concertmeester Jeugdorkest Den Haag, concertmeester en aanvoerder slagwerk-sectie Juniorenorkest Den Haag, recent concertmeester Krashna Matthaus en Messiah orkesten. Speelde viool, altviool en slagwerk in diverse orkesten, oa Collegium Musicum Traiectum, barokmuziek olv Paulien Kostense en Gilles Michels. Speelde in strijkkwartet, pianotrio, pianokwintet, en volgde kwartet-masterclasses (Benzion Shamir). Speelde soloconcert altviool: met I Musici Giovani zomer 2018 Eisenach Meiningen Arnstadt Weimar,  en ook CM von Weber met jeugdorkest. Componeerde een Andantino for Strings (strijktrio).

Bekijk het concertprogramma

Boek alvast uw kaartjes / Buy tickets online

Geelvinck Salon – algemeen

Bijdrage à

Onderstaande kortingen zijn niet van toepassing op tickets voor het Beethovenfestival.

Afhankelijk van het concert dat u bezoekt kunnen onderstaande kortingen van toepassing zijn. Kortingsregelingen gelden ook voor partners.
english Depending on the concert you visit various discounts can be applicable, see the list below. Discounts are also applicable for partners.

- Vrienden Museum Geelvinck
- Museumkaarthouders
- IAmsterdam (concerten Pianolamuseum en Cromhouthuis)
- Mecenas (wanneer u ons een instrument heeft geschonken)
- donateur Pianola Museum (Stichting Nederlands Piano Museum)
- donateur Chopin Stichting Nederland
- donateur Wijnhuisfonds
- Vriend Zutphense Musea
- lid EPTA
- lid VVPN
- lid ICOM
- lid ICOMOS
- lid Europa Nostra
- lid Vereniging Rembrandt
- lid Nederlands Clavichord Genootschap
- lid Nederlands Clavecimbel Genootschap
- lid Cultuur & Historisch Platform Zutphen
- lid Platform Zaadmarkt
- lid Nederlandse Pianola vereniging
- lid Harmonium Vereniging Nederland
- lid KVNM
- lid CCN
- lid sKBL
- lid Kon. IGC
- lid Jonge Soos Heerde
- lid van het Gilde Zutphen
- Lid van de Amsterdamsche Kring
- studenten conservatorium en musicologie
- post-master muziekstudenten
- muziekdocentenLocatie

Kerkzaal Luthermuseum in de Wittenberg

Luther Museum in de Wittenberg De Geelvinck Salon heeft een nieuw onderdak gevonden in het gebouw waar in het voorjaar van 2019 het Luther Museum zal openen, ook bekend als de Wittenberg. Deze naam is een verwijzing naar de stad waar Luther eens zijn stellingen bekend maakte. Het gebouw, dat dateert uit 1772, bevindt zich in de Plantagebuurt, tussen Weesperstraat en Roetersstraat, op de hoek, waar Nieuwe Kerkstraat en Nieuwe Keizersgracht samenkomen. Het adres van het Luther Museum en de kerkzaal is Nieuwe Keizersgracht 570. Muziek in Musea: de Geelvinck Salon in het Luther Museum In de fraaie kerkzaal, met een prachtige lichtinval dankzij ramen aan weerszijden, staat straks een geheel gerestaureerd orgel. Hier zal ook de Streicher vleugel komen te staan en kan de Geelvinck Salon haar serie kamermuziek op de zondagnamiddag voortzetten onder het motto ‘Muziek in Musea: de Geelvinck Salon in het Luther Museum.’ Het Luther Museum, dat naast de  fraaie Regentenkamer, ook de kerkzaal in gebruik zal nemen, herbergt de collectie kostbaarheden van de Lutherse Gemeente, zoals de Doop van de Kamerling door Ruysdael. Programmering: Binnenkort wordt de programmering bekend gemaakt, zie hiervoor onze Concertagenda Herbestemming van de Wittenberg De Lutherse Gemeente bestaat al sinds 1588 in Amsterdam en heeft zich altijd de zorg voor vreemdelingen, wezen, ouderen, zieken en armen aangetrokken. Na verhuizing van de zorginstelling naar andere delen van Amsterdam en een ingrijpende verbouwing heeft de Wittenberg een nieuwe bestemming gekregen: short stay en museum. De opbrengsten van de short stay zijn bestemd voor de werken van de Diaconie, de zorg voor armen, ouderen, vluchtelingen zonder papieren en leden van de LHBTQI Meer info over het museum:

www.luthermuseum.nl

     

Nieuwe Keizersgracht 570
1018 VG Amsterdam