Musica Batavia: “Connecties”- Muziek uit Londen, Hamburg en de Lage Landen

15 september 2019 | 16.45 uur | Kerkzaal Luthermuseum in de Wittenberg, Amsterdam
Deel dit bericht:

 “Connecties” Muziek uit Londen, Hamburg en de Lage Landen

Musica Batavia werd opgericht in 2009. Het trio gaf concerten in Nederland, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten.
“Kammermusik vom feinsten”, aldus de Osnabrücker Zeitung. Sinds 2011 geeft Musica Batavia ook zomercursussen in Duitsland en Frankrijk. Bert Honig, Mimi Mitchell en Christina Edelen treden alle drie regelmatig op met vooraanstaande ensembles zoals The Amsterdam Baroque Orchestra, Anima Eterna, Currende, The Locke Consort, BRISK, en het Concertgebouw Kamerorkest.

Musica Batavia speelt op 15 september in het Luther Museum een programma met sprankelende barokmuziek uit Londen, Hamburg en de Lage Landen, van De Fesch, Boutmij, Babell, Becker en Telemann. Steeds weer blijken muzikale werelden met elkaar verbonden: Willem de Fesch gaf zijn sonates uit in Londen, en de muziek van de Vlaming Josse Boutmij laat invloeden van Rameau en Händel zien. De muziek van de Hamburgse componist Becker doet soms Italiaans aan en Georg Philipp Telemann, die meer dan veertig jaar in Hamburg woonde, bracht diverse Europese invloeden samen in een altijd weer verrassende, nieuwe stijl.

 

Boek alvast uw kaartjes / Buy tickets online

Boeking voor concert (regulier)

Bijdrage à ten bate van het bespeelbaar houden van de historische instrumenten van de Sweelinck Collectie. Uw bijdrage gaat rechtstreeks naar de uitvoerende musici, die daarvan op hun beurt de helft aan ons restauratiefonds schenken.

NS-aanbieding: U bestelt een kaartje voor 2 personen. Voor de tweede persoon wordt de halve bijdrage gerekend.Locatie

Kerkzaal Luthermuseum in de Wittenberg

Luther Museum in de Wittenberg De Geelvinck Salon heeft een nieuw onderdak gevonden in het gebouw waar in het voorjaar van 2019 het Luther Museum zal openen, ook bekend als de Wittenberg. Deze naam is een verwijzing naar de stad waar Luther eens zijn stellingen bekend maakte. Het gebouw, dat dateert uit 1772, bevindt zich in de Plantagebuurt, tussen Weesperstraat en Roetersstraat, op de hoek, waar Nieuwe Kerkstraat en Nieuwe Keizersgracht samenkomen. Het adres van het Luther Museum en de kerkzaal is Nieuwe Keizersgracht 570. Muziek in Musea: de Geelvinck Salon in het Luther Museum In de fraaie kerkzaal, met een prachtige lichtinval dankzij ramen aan weerszijden, staat straks een geheel gerestaureerd orgel. Hier zal ook de Streicher vleugel komen te staan en kan de Geelvinck Salon haar serie kamermuziek op de zondagnamiddag voortzetten onder het motto ‘Muziek in Musea: de Geelvinck Salon in het Luther Museum.’ Het Luther Museum, dat naast de  fraaie Regentenkamer, ook de kerkzaal in gebruik zal nemen, herbergt de collectie kostbaarheden van de Lutherse Gemeente, zoals de Doop van de Kamerling door Ruysdael. Programmering: Binnenkort wordt de programmering bekend gemaakt, zie hiervoor onze Concertagenda Herbestemming van de Wittenberg De Lutherse Gemeente bestaat al sinds 1588 in Amsterdam en heeft zich altijd de zorg voor vreemdelingen, wezen, ouderen, zieken en armen aangetrokken. Na verhuizing van de zorginstelling naar andere delen van Amsterdam en een ingrijpende verbouwing heeft de Wittenberg een nieuwe bestemming gekregen: short stay en museum. De opbrengsten van de short stay zijn bestemd voor de werken van de Diaconie, de zorg voor armen, ouderen, vluchtelingen zonder papieren en leden van de LHBTQI Meer info over het museum:

www.luthermuseum.nl

     

Nieuwe Keizersgracht 570
1018 VG Amsterdam