Muziek in de Komorebi

14 juli 2019 | 16.00 uur | Muziek Museum Zutphen, Zutphen
Musicus/ensemble: Eunhee Baek – piano 

Deel dit bericht:

Muziek en fotografie ontmoeten elkaar op deze zondagmiddag. Pianiste Eunhee Baek brengt een programma met kleurrijke muziek van de vroege 18e tot de 20e eeuw, waarbij Karin Shikata haar foto’s presenteert. Voor hun samenwerking vonden de Koreaanse pianiste en de Japanse fotografe zowel inspiratie in de natuur als in de muziek. Tijdens het concert zijn er drie korte presentaties over het repertoire en de foto’s.

Ook veel componisten vonden inspiratie in de natuur. Eunhee kiest in dit concert onder andere voor Skovstilhed (de stilte van het bos) uit de Lyrische stukken van Edvard Grieg, Reflets dans l’eau van Debussy en Au lac de Wallenstadt uit de Années de Pèlerinage van Franz Liszt.

Dit concert vindt plaats in het kader van Fotozomer Zutphen.

*Komorebi: zonlicht dat door bomen wordt gefilterd

 

Bekijk concertprogramma >Locatie

Muziek Museum Zutphen

Het Geelvinck Muziek Museum opende op 30 juni 2017 zijn deuren in Huis De Wildeman (voorheen Museum Henriëtte Polak), pal in de historische binnenstad van Zutphen. Dit imposante patriciërshuis met zijn eind 18e eeuwse klassieke gevel, stamt uit de late middeleeuwen. De stijlkamers met historische fortepiano's ademen de sfeer van Beethoven's tijd. Aan deze iconische componist, die volgens sommigen in Zutphen werd geboren, is de tentoonstelling op de 1e verdieping gewijd. Op de 2e verdieping – bij het open depot met restauratieatelier – bevindt zich een schuilkapel uit 1628. Regelmatig vinden er concerten op historische piano's uit de 18e en 19e eeuw plaats. In november 2019 heeft het Muziek Museum de deuren gesloten. Meer over de achtergrond hiervan kunt u lezen op https://muziekmuseumzutphen.nl. U vindt daar ook de:

Virtuele TourZaadmarkt 88
7201 DE Zutphen
020-6390747 / 0642228300

Bezoek website