Muziek op Monumentenzondag: Guillermo Quintero Rojas – piano

10 september 2017 | 14.30 uur | Geelvinck Muziek Museum Zutphen, Zutphen
Musicus/ensemble: Guillermo Quintero Rojas 

De Mexicaanse pianist Guillermo Quintero Rojas zal op deze monumentenzondag regelmatig op een aantal pianofortes in het museum gaan spelen, met werken die passen bij de verschillende instrumenten.
ALS AFSLUITING GEEFT HIJ OM 16.45 UUR EEN VERRASSINGSRECITAL

De muzikale rondleiding is gratis, voor een bijdrage van €10 kunt u het Verrassingsconcert bijwonen.

 

Guillermo Quintero Rojas – piano
Guillermo Quintero Rojas, piano (1975), is in Mexico geboren. Op 4-jarige leeftijd kreeg hij al zijn eerste pianolessen. Op 16-jarige leeftijd, begon hij aan de Faculteit Muziek van de Universiteit Veracruz. Daar studeerde hij piano en muziekonderwijs. Zijn opleiding werd daarbij nog aangevuld met diverse masterclasses in onder andere Mexico, Cuba, Oostenrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. In 1996 werd hij aangenomen als docent piano, koormuziek en theorie der muziek aan het Conservatorium van Xalapa, Mexico. Hij gaf hier les tot het jaar 2002.

In het jaar 2002 vestigde hij zich in Nederland waar hij piano en theorie der muziek ging studeren aan het conservatorium te Rotterdam. Ook behaalde hij nog een Master piano (solo/kamermuziek) aan het Fontys Conservatorium. Hij heeft met succes opgetreden op diverse podia in onder andere Nederland, België, Spanje, Oostenrijk, het Verenigde Koninkrijk, Mexico, Uruguay en Argentinië.

Tegenwoordig is Guillermo muzikaal actief als pianist, en als docent aan het Fontys Conservatorium (Tilburg) en de Nieuwe Veste (Centrum voor de Kunsten Breda).

Op 3 september speelde hij met zijn Dáviro pianotrio (met Lieke Daniels, viool en Clara Rivière, cello) op kasteel Heeswijk www.kasteelheeswijk.nl muziek van Rachmaninov Trio Élégiaque 1, Turina Círculo op.91 en Shostakovitch Pianotrio nr. 2 , dit programma zullen zij dit najaar ook komen brengen in het Geelvinck Muziek Museum Zutphen.

Afhankelijk van het concert dat u bezoekt kunnen onderstaande kortingen van toepassing zijn. Kortingsregelingen gelden ook voor partners.

- Vrienden Museum Geelvinck
- Mecenas (wanneer u ons een instrument heeft geschonken)
- donateur Pianola Museum (Stichting Nederlands Piano Museum)
- korting met DagjeWeg bon
- donateur Chopin Stichting Nederland
- donateur Wijnhuisfonds
- Vriend Zutphense Musea
- lid EPTA
- lid VVPN
- lid ICOM
- lid ICOMOS
- lid Europa Nostra
- lid Vereniging Rembrandt
- lid Nederlands Clavichord Genootschap
- lid Nederlands Clavecimbel Genootschap
- lid Cultuur & Historisch Platform Zutphen
- lid Platform Zaadmarkt
- lid Nederlandse Pianola vereniging
- lid Harmonium Vereniging Nederland
- lid KVNM
- lid CCN
- lid sKBL
- lid Kon. IGC
- lid Jonge Soos Heerde
- lid van het Gilde ZutphenLocatie

Geelvinck Muziek Museum Zutphen

Het Geelvinck Muziek Museum opende op 30 juni 2017 zijn deuren in Huis De Wildeman (voorheen Museum Henriëtte Polak), pal in de historische binnenstad van Zutphen. Dit imposante patriciërshuis met zijn eind 18e eeuwse klassieke gevel, stamt uit de late middeleeuwen. De stijlkamers met historische fortepiano's ademen de sfeer van Beethoven's tijd. Aan deze iconische componist, die volgens sommigen in Zutphen werd geboren, is de tentoonstelling op de 1e verdiepen gewijd. Op de 2e verdieping – bij het open depot met restauratieatelier – bevindt zich een schuilkapel uit 1628.

Zaadmarkt 88
7201 DE Zutphen
020-6390747 / 0642228300

Bezoek website