Olga Pashchenko speelt Beethoven op Kasteel Nijenrode

25 november 2018 | 15.30 uur | Kasteel Nijenrode, Breukelen, Breukelen
Musicus/ensemble: Olga Pashchenko – (forte)piano 

Deel dit bericht:

De Russische pianiste Olga Pashchenko behoort dankzij haar veelzijdigheid, fabelachtige techniek en gepassioneerde spel tot één van de spannendste pianisten van de jonge generatie. In de serie ‘Topmusici op Nijenrode’ speelt Olga Beethovens Pianosonates op een originele historische fortepiano uit zijn tijd. (Coll. Edwin Beunk).

Rondleiding
Voorafgaand aan het concert is er een rondleiding over het landgoed. Deze wordt georganiseerd in samenwerking met het Vechtstreekmuseum en start om 14.00 op de parkeerplaats van Nijenrode. O.l.v een gids hoort u uitgebreid over de geschiedenis van het kasteel en worden de bezienswaardigheden getoond in het park.

 

“Wat een persoonlijkheid, wat een pianistisch raspaardje.” — Biëlla Lutmer in De Volkskrant

De Russische pianiste Olga Pashchenko behoort dankzij haar veelzijdigheid, fabelachtige techniek en gepassioneerde spel tot één van de spannendste pianisten van de jonge generatie. Ze speelt een breed repertoire op diverse toetsinstrumenten, van Bach op klavecimbel, Beethoven op historische piano, tot Ligeti op moderne Steinway. Tijdens deze uitvoering speelt ze een programma met sonates van Beethoven.

Olga studeerde fortepiano bij o.a. Alexei Lubimov, klavecimbel bij Olga Martinova en orgel bij Alexei Schmitov. Na haar studie in Rusland volgde zij een postgraduate in fortepiano en klavecimbel bij Richard Egarr, die ze beide ‘cum laude’ afsloot. Sinds september 2017 is zij hoofdvakdocent fortepiano aan het Conservatorium van Amsterdam. Recente hoogtepunten uit haar solo-carrière zijn haar debuut in het Cité de la Musique in Parijs, een residency bij het Oudemuziekfestival Utrecht en optredens in de Maggio Musicale Florence, de serie Young Interpreters in Madrid, het Festival Musiq’3 in Brussel en het Festival Simiane la Rotonde en het Festival de Sablé in Frankrijk. Olga treedt ook op als orkest-solist, zoals onlangs met het Orkest van de 18-de eeuw, de Meininger Hofkapelle, MusicAeterna Perm o.l.v. Teodor Currentzis en Collegium 1704 o.l.v. Vaclav Luks. Sinds 2012 is Olga ‘Hausmusikerin’ bij het Beethovenhaus in Bonn.Tot de indrukwekkende palmares van Olga Pashchenko behoren prijzen op o.a. het Festival Romantische Muziek in Moskou, het Internationale Pianoconcours van Karinthië, het eerste Internationale Fortepianoconcours Kremsegg en het Internationale Hans-von-Bülow-concours (inclusief de Chopin-prijs).

Haar eerste cd ‘Transitions’, met werken voor fortepiano van Dussek, Mendelssohn en Beethoven werd o.a. bekroond met een ‘10’ in het blad Luister. Het label Alpha bracht twee Beethoven-cd’s uit met “Variations” en de sonates Appassionata, Les Adieux en Waldstein. Daarnaast maakte Olga opnamen met Alexei Lubimov en het Finnish Baroque Orchestra en met de pianist Alexander Melnikov in de werken voor piano vierhandig van Claude Debussy.

Serie ‘Topmusici op Nyenrode’
Het Koetshuis opent haar deuren voor de zondagmiddagconcerten met een nieuw seizoen van vier programma’s met o.a. jong talent uit het Koninklijk Concertgebouworkest, Russische (forte)pianist Olga Paschenko, Goldbergvariaties van Bach door het Rubens Consort en harpistes en zangeres van het Duo Bilitis met een programma over de liefde in ‘Romeo & Juliette’. Combineer het concert met een wandeling over het landgoed of een rondleiding op het kasteel.

Onderstaande kortingen zijn niet van toepassing op tickets voor het Beethovenfestival.

Afhankelijk van het concert dat u bezoekt kunnen onderstaande kortingen van toepassing zijn. Kortingsregelingen gelden ook voor partners.
english Depending on the concert you visit various discounts can be applicable, see the list below. Discounts are also applicable for partners.

- Vrienden Museum Geelvinck
- Museumkaarthouders
- IAmsterdam (concerten Pianolamuseum en Cromhouthuis)
- Mecenas (wanneer u ons een instrument heeft geschonken)
- donateur Pianola Museum (Stichting Nederlands Piano Museum)
- donateur Chopin Stichting Nederland
- donateur Wijnhuisfonds
- Vriend Zutphense Musea
- lid EPTA
- lid VVPN
- lid ICOM
- lid ICOMOS
- lid Europa Nostra
- lid Vereniging Rembrandt
- lid Nederlands Clavichord Genootschap
- lid Nederlands Clavecimbel Genootschap
- lid Cultuur & Historisch Platform Zutphen
- lid Platform Zaadmarkt
- lid Nederlandse Pianola vereniging
- lid Harmonium Vereniging Nederland
- lid KVNM
- lid CCN
- lid sKBL
- lid Kon. IGC
- lid Jonge Soos Heerde
- lid van het Gilde Zutphen
- Lid van de Amsterdamsche Kring
- studenten conservatorium en musicologie
- post-master muziekstudenten
- muziekdocentenLocatie

Kasteel Nijenrode, Breukelen

Kasteel Nijenrode is oorspronkelijk gebouwd in 1275.. Het behoort tot het type Waterkasteel en is opgetrokken in zg. Hollandse Renaissancestijl. Het kasteel en de bijgebouwen, zoals het koetshuis, zijn nu in gebruik door de Nyenrode Business University. Al voor WOII werden er concerten gegeven en deze traditie is nu voortgezet met de serie 'Topmusici op Nijenrode', in het Koetshuis. 

Lees verder
Straatweg 25
3621 BG Breukelen