Passepartouts Geelvinck Fortepiano Festival 2019

Deel dit bericht:

Passepartouts

Met een passepartout krijgt u toegang tot een serie concerten tegen gereduceerd tarief. Hebt u een passepartout dan moet u  ook online tickets bestellen voor de concerten die u wilt bezoeken. Doet u dit niet, dan loopt u het risico dat het concert is uitverkocht en u niet naar binnen kunt.

Welke passepartouts zijn er?

Passepartout Festival 2019 Zutphen: 8 t/m 22 augustus, toegang tot bijna 20 concerten, waaronder 10 avondconcerten en korting op het wandelconcert, € 125,-

Passepartout Festival 2019 Middagconcerten Zutphen (excl. lunch): 8 t/m 22 augustus, € 45,-

Passepartout Festival 2019 Amsterdam: 8 t/m 19 augustus, toegang tot 10 concerten in het Pianola Museum en de Wittenberg kerkzaal, € 100

Dagkaart Symposium op 12 augustus (symposium + avond concert): € 29,50, € 25,50 (Museumkaart) en € 12 (studenten en professionals)

Voor de Dagkaart Pianola Dag (twee concerten) kijk op Pianola Dag

 

Ik heb een passepartout, hoe reserveer ik mijn plaats bij de concerten die ik wil bezoeken

Hebt u of bestelt u een passepartout, dan bestelt u de gewenste tickets door naar het concert van uw keuze te gaan en vervolgens de tickets te bestellen met de optie “Passepartout” waarbij achter Passepartout de naam van uw passepartout staat.

Hebt u dus een Passepartout voor de Lunchconcerten dan kunt u de optie “Passepartout Lunchconcerten” selecteren bij de online tickets. Als u klaar bent gaat u naar uw winkelwagen, klikt op bestellen, vult uw gegevens in en rond de bestelling af. De tickets worden naar het opgegeven e-mailadres verstuurd.Locatie

Muziek Museum Zutphen

Het Geelvinck Muziek Museum opende op 30 juni 2017 zijn deuren in Huis De Wildeman (voorheen Museum Henriëtte Polak), pal in de historische binnenstad van Zutphen. Dit imposante patriciërshuis met zijn eind 18e eeuwse klassieke gevel, stamt uit de late middeleeuwen. De stijlkamers met historische fortepiano's ademen de sfeer van Beethoven's tijd. Aan deze iconische componist, die volgens sommigen in Zutphen werd geboren, is de tentoonstelling op de 1e verdieping gewijd. Op de 2e verdieping – bij het open depot met restauratieatelier – bevindt zich een schuilkapel uit 1628. Regelmatig vinden er concerten op historische piano's uit de 18e en 19e eeuw plaats.

Zaadmarkt 88
7201 DE Zutphen
020-6390747 / 0642228300

Bezoek website

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam


Kerkzaal Luthermuseum in de Wittenberg

Luther Museum in de Wittenberg De Geelvinck Salon heeft een nieuw onderdak gevonden in het gebouw waar in het voorjaar van 2019 het Luther Museum zal openen, ook bekend als de Wittenberg. Deze naam is een verwijzing naar de stad waar Luther eens zijn stellingen bekend maakte. Het gebouw, dat dateert uit 1772, bevindt zich in de Plantagebuurt, tussen Weesperstraat en Roetersstraat, op de hoek, waar Nieuwe Kerkstraat en Nieuwe Keizersgracht samenkomen. Het adres van het Luther Museum en de kerkzaal is Nieuwe Keizersgracht 570. Muziek in Musea: de Geelvinck Salon in het Luther Museum In de fraaie kerkzaal, met een prachtige lichtinval dankzij ramen aan weerszijden, staat straks een geheel gerestaureerd orgel. Hier zal ook de Streicher vleugel komen te staan en kan de Geelvinck Salon haar serie kamermuziek op de zondagnamiddag voortzetten onder het motto ‘Muziek in Musea: de Geelvinck Salon in het Luther Museum.’ Het Luther Museum, dat naast de  fraaie Regentenkamer, ook de kerkzaal in gebruik zal nemen, herbergt de collectie kostbaarheden van de Lutherse Gemeente, zoals de Doop van de Kamerling door Ruysdael. Programmering: Binnenkort wordt de programmering bekend gemaakt, zie hiervoor onze Concertagenda Herbestemming van de Wittenberg De Lutherse Gemeente bestaat al sinds 1588 in Amsterdam en heeft zich altijd de zorg voor vreemdelingen, wezen, ouderen, zieken en armen aangetrokken. Na verhuizing van de zorginstelling naar andere delen van Amsterdam en een ingrijpende verbouwing heeft de Wittenberg een nieuwe bestemming gekregen: short stay en museum. De opbrengsten van de short stay zijn bestemd voor de werken van de Diaconie, de zorg voor armen, ouderen, vluchtelingen zonder papieren en leden van de LHBTQI Meer info over het museum:

www.luthermuseum.nl

     

Nieuwe Keizersgracht 570
1018 VG Amsterdam