Petra Somlai & Bart van Oort: Mozart & Dussek: ‘Twee Onwaarschijnlijke Tijdgenoten’

26 mei 2018 | 20.00 uur | Kerk van ’t Woudt, Schipluiden
Deel dit bericht:

Openingsconcert in ’t Woudt met piano vierhanden

Op zaterdag 26 mei om 20.00 uur openen Bart van Oort & Petra Somlai met een concert voor piano vierhanden de serie ‘Zomeravondconcerten in de kerk van ’t Woudt 2018’.

Het gerenommeerde pianoduo brengt het programma ‘Mozart en Dussek: Twee Onwaarschijnlijke Tijdgenoten’ met o.a. van Mozart Sonate in D, KV 381 en Sonate in C KV. 521. Van Johann Ladislaus Dussek klinkt Sonate in c, op. 39/3 en Sonate in G, op. 39/2. Daarnaast wordt van Mozart de beroemde sonate in A KV 331 met het bekende Alla Turca gespeeld.

Reserveren is mogelijk via www.concertentwoudt.nlof via info@concertentwoudt.nl of telefonisch: 0622183927. Gereserveerde kaarten kunnen vanaf 19.00 uur op de avond van het concert opgehaald en betaald worden in de hal van de kerk. De toegangsprijs is € 18,50 inclusief een drankje voor of na het concert in het nabijgelegen koffiehuis ‘De Hooiberg’.

Het eeuwenoude kerkdorp ’t Woudt, het kleinste dorpje van Nederland, ligt aan de weg van Delft naar het Westland de N223.

 

Petra Somlai & Bart van Oort:
Petra Somlai en Bart van Oort zijn beiden hoofdvakdocent fortepiano aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij geven concerten in belangrijke nationale en internationale festivals. Ook geven zij concerten, masterclasses en lezingen over de hele wereld.

In 2010 won Petra Somlai de eerste prijs en de publieksprijs van het Internationale Fortepiano Concours in Brugge (België). In hetzelfde jaar ontving ze de Hongaarse National Junior Prima Primissima Award als meest excellente jonge artiest.

Sinds 1997 verschenen van Bart van Oort ruim vijftig cd’s, waaronder The Art of the Nocturne in the Nineteenth Century, complete Pianotrio’s van Haydn met zijn ensemble de Van Swieten Society), complete werken van Mozart voor piano solo en piano vierhandig, en de complete Klavierstücke van Haydn.

 

Onderstaande kortingen zijn niet van toepassing op tickets voor het Beethovenfestival.

Afhankelijk van het concert dat u bezoekt kunnen onderstaande kortingen van toepassing zijn. Kortingsregelingen gelden ook voor partners.
english Depending on the concert you visit various discounts can be applicable, see the list below. Discounts are also applicable for partners.

- Vrienden Museum Geelvinck
- Museumkaarthouders
- IAmsterdam (concerten Pianolamuseum en Cromhouthuis)
- Mecenas (wanneer u ons een instrument heeft geschonken)
- donateur Pianola Museum (Stichting Nederlands Piano Museum)
- donateur Chopin Stichting Nederland
- donateur Wijnhuisfonds
- Vriend Zutphense Musea
- lid EPTA
- lid VVPN
- lid ICOM
- lid ICOMOS
- lid Europa Nostra
- lid Vereniging Rembrandt
- lid Nederlands Clavichord Genootschap
- lid Nederlands Clavecimbel Genootschap
- lid Cultuur & Historisch Platform Zutphen
- lid Platform Zaadmarkt
- lid Nederlandse Pianola vereniging
- lid Harmonium Vereniging Nederland
- lid KVNM
- lid CCN
- lid sKBL
- lid Kon. IGC
- lid Jonge Soos Heerde
- lid van het Gilde Zutphen
- Lid van de Amsterdamsche Kring
- studenten conservatorium en musicologie
- post-master muziekstudenten
- muziekdocentenLocatie

Kerk van ’t Woudt

Het charmante kerkje van 't Woudt is een Rijksmonument. Het kent een levendige kerkgemeenschap en dient regelmatig als podium voor concerten. Het dorp 't Woudt wordt al in 1277 genoemd, wanneer Floris V toestemming geeft zelf een pastoor aan te trekken. Het eeuwenoude kerkdorp 't Woudt wordt wel gezien als het kleinste dorpje van Nederland.

Lees verder
't Woudt 25
2636 HD Schipluiden